Sara Rutar ni več prodajalka

21. 5. 2019 | Vir: Nova
Deli
Sarine kulinarične delavnice po Sloveniji so pravi magnet za vse obiskovalce, saj številni menijo, da je Primorka na svojem področju res unikatn (foto: Borut Premrov, Osebni Arhiv)
Borut Premrov, Osebni Arhiv

Do danes edina ženska zmagovalka v kuharskem šovu MasterChef Slovenija, Primorka Sara Rutar, je bila po zmagi razpeta med dvema deloma, tistim v kulinariki in tistim s prodajo športne prehrane The Nutrition.

Izvedeli smo, da se je Sara odločila, da se umakne od vodje trgovine in prodaje športne prehrane ter se popolnoma posveti največji ljubezni - kulinariki. Saro smo poklicali in jo povprašali, ali nam lahko kar sama razkrije, koliko je resnice v teh glasnih obalnih govoricah.

“Za ta korak, da prodam trgovino, sem se odločila, ker imam res veliko dela in sem težko na vseh koncih. Kljub moji popolni organizaciji je včasih težko vse uskladiti. In ker sem taka, da se vsega, kar se lotim, lotim na polno, so me misli popeljale v razmišljanje, da bi lahko ves ta čas, ki ga zdaj porabim tudi za trgovino, posvetila kulinaričnemu udejstvovanju in ustvarjanju. Zato sem se odločila, da preprosto obrnem nov list in grem novim izzivom naproti oziroma se maksimalno posvetim tistemu, kar me res najbolj osrečuje in izpopolnjuje.To je logično svet kulinarike,” pove Sara.

“Dejavna sem po vsej Sloveniji, vodim različne delavnice, prisotna sem na raznih festivalih in dogodkih in v tem preprosto uživam. Letos imam kar tri večje projekte, vizija in želja je velika in dala bom vso energijo v to, da te projekte tudi izpeljem. V tem obdobju sem polna kreativnih zamisli, saj pripravljam poletne kuharske delavnice za otroke. Novost je, da bom ustvarjala veliko tudi na sladkem področju, saj bom v sodelovanju s primorsko restavracijo Idila zanje ustvarjala in kreirala sladice v njihovi restavraciji. Dela mi vsekakor ne manjka in kakor vidim, me čaka zelo delavna poletna sezona.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Borut Premrov, osebni arhiv

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord