Sara Rutar: Njeno srce je srečno oddano

Sara Rutar: Njeno srce je srečno oddano (foto: Tomo Jeseničnik) Tomo Jeseničnik
Vir: Lady
13. 7. 2017

Primorka Sara Rutar, ki je prva ženska zmagovalka slovenskega MasterChefa, je zadnje tedne tako zasedena, da še sama ne ve, kje se je drži glava. Seveda bo naziv poskušala čim bolje izkoristiti, a kljub temu želi obdržati redno službo, kjer ima svojo franšizo in je vodja trgovine. Med drugim pa nam je zaupala, da bi po novo poslovno priložnost najraje odpotovala kar čez lužo.

Sari se je samo po nekaj tednih, odkar je bila predvajana razglasitev, življenje popolnoma spremenilo. "Iskreno, res je noro, kakšen dan niti ne vem, kje se me drži glava. Pestro je, urnik je zapolnjen, telefon ves čas zvoni," je povedala Sara, ki je doživela tudi topel odziv okolice. "Domačini tukaj na Obali so navdušeni, zelo sem zadovoljna, ker vidim, da je res veliko ljudi navijalo zame," je vesela Izolčanka, ki jo podpirajo številni someščani.

"Prijetno se počutim tukaj, Izola je tako majhno in domače mestece, da se vsi nekako poznamo. Vsi za enega, eden za vse," je bila navdušena mlada zmagovalka, ki trenutno svoje misli posveča poslu. "V Kopru imam svojo franšizo The nutrition, trgovino z vitamini in prehranskimi dopolnili, ki jo tudi vodim. Zdaj pa je vse več tudi kuhanja, ampak sem prepričana, da zaradi tega delo ne bo trpelo," je zaupala Sara, ki si želi nekoč podati tudi v tujino. "Če se bo pojavila priložnost, bom seveda šla po nove izkušnje, super bi bilo iti v Ameriko," je v smehu dejala Primorka.

Kako bo unovčila zmago?

V šovu MasterChef je navdušila tako sotekmovalce kot žirijo, saj je bilo več kot očitno, da je kuhanje ena izmed njenih največjih strasti. "Res mi veliko pomeni, strast, ljubezen, pomirja me. Vesela sem, ko lahko z dobro hrano razveselim svoje bližnje in druge ter jim pričaram nasmeh na obraz," je razkrila Sara, ki se ji po zmagi obetajo tudi različni kuharski projekti. "Takoj po finalu sem že dobila ponudbe, ampak najprej moram malo zadihati. Vendar vem, da je zdaj priložnost in moj čas, da izkoristim ter unovčim pridobljeno znanje in izkušnje," je bila ambiciozna Primorka, ki bo poletje večinoma preživela na Obali. "Kakšen vikend bom skočila tudi v hribe in se odpravila nekam na dopust. Zelo rada se kopam in sončim, saj tako dobim lepo zagorelo polt, sonce pa me napolni z dodatno energijo," je zaupala postavna mladenka, ki bo imela predvsem delovno poletje.

Kljub temu si bo vzela čas tudi za fanta, o katerem še nismo prav veliko slišali, saj Sara strogo varuje svojo zasebnost. "Moje srce je res oddano in vse, kar lahko povem, je to, da sem srečna," je malce sramežljivo dejala Primorka, ki ji ljubezen izredno veliko pomeni. "Če je prava, te izpopolni. Fino je imeti nekoga ob sebi, ki ti pokaže skrb, je tam zate ter točno ve, kaj narediti, da te spravi v dobro voljo. Najbolj me pritegnejo športniki, lep nasmeh, bradica pa seveda kakšna tetovaža," je v smehu dejala 27-letnica.

Barbara Majič