Sara Rutar: Prvič v vlogi slaščičarke

28. 8. 2017 | Vir: Lea
Deli

Velika zmagovalka MasterChefa Slovenija Sara Rutar po krajšem poletnem oddihu v tujini nadaljuje svoje kulinarične izzive po Sloveniji.

T okrat se je ustavila v domači Izoli in se pri pripravi okusnega sladoleda prvič preizkusila v vlogi slaščičarke. "Zanimiva izkušnja, saj sem si že od nekdaj želela videti celoten postopek priprave oz. izdelovanju sladoleda. Poslovni partner Turan Saljijli, ki je lastnik Yogurtlandije v Izoli, me je povabil, da se v živo ob njegovi spremljavi preizkusim pri pripravi sladoleda," nam pove Sara.

"Ker živim zdravo, prav tako uživam takšno hrano, sem pripravila tri različne sladolede brez dodanega sladkorja in v skladu s prehrano LCHF (low carb high fat), in sicer okuse LCHF snikers, LCHF baccio in LCHF borovnica. Zelo sem se zabavala, predvsem ko sem morala dati sladoled iz naprave, saj gre zelo hitro, v banjico, spotoma pa ga moraš lepo dekorirati, da je lepo tudi za oko. Odziv strank je bil odličen in v trenutku, ko se je razvedelo, da jaz pripravljam sladoled, se je lokal napolnil do zadnjega kotička. Sva se pa z lastnikom Turanom pogovarjala, da bi sodelovala še pri kakšnem skupnem projektu, saj je bil že pri prvem odziv nad pričakovanji. Sem pa vesela kot otrok, da lahko sladoled jem vsak dan v domači Izoli, le nekaj metrov od svojega doma."

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk