Sara Rutar se rada odzove na kulinarična povabila

Sara Rutar se rada odzove na kulinarična povabila (foto: osebni arhiv ) osebni arhiv
Vir: Nova
7. 8. 2018

Lanska zmagovalka MasterChef Slovenija 2017 Sara Rutar je kuharsko zmago in svoje kulinarično znanje po videnem zelo dobro unovčila, saj je s svojim resnim pristopom in profesionalnostjo za štedilnikom dokazala, da ima to brezmejno kulinarično področje res zapisano v genih.

Rutarjeva, ki redno skrbi tudi za svojo postavo ter vso energijo najraje usmerja v delo v svoji koprski trgovini The Nutrition s športno prehrano, se z veseljem odzove na raznolika kulinarična povabila. Eno takšnih je bilo tudi pred dnevi, ko se je kot povabljena gostja in izvajalka udeležila kulinaričnega večera v Hiši Ančka v Slovenj Gradcu.

"Zelo sem bila vesela povabila letošnjega tekmovalca v MasterChefu Žana Bukovnika, ki je za moje pojme v samem šovu res prehitro izpadel, saj ima fant znanje in po videnem lahko veliko pokaže. Tako je nastala ideja o morskem večeru, saj so Korošci nori na morsko hrano. Povedati moram, da sva si z Žanom zelo različna pri pogledu na kulinariko, a se je ob predstavitvi mojih idej takoj strinjal z zamislijo, kam zapeljati kulinaričen večer in na kakšen način. Tako sva pripravila kar šesthodni meni, kjer so pozitivne pohvale gostov na najino skupno kulinarično delo s pridihom poletja kar deževale," v smehu pove Sara.

"Poletje na Obali je res muhasto, a sama tega ne čutim, saj imam polne roke dela na vseh področjih. Tako z užitkom na polno snemava kratke kulinarične videe in posnetke z recepti zdravih jedi, ki si jih je mogoče pogledati na mojem profilu na Facebooku in Instagramu. Sicer pa poletne proste trenutke najraje izkoriščam za kakšen krajši vikend na morju oziroma v gorah. Kajti pravi odklop načrtujem šele jeseni, ko bom popolnoma spontano izbrala lokacijo za res daljši oddih. Trenutno v glavi izbiram med Ameriko, Tajsko ali pa kakšno eksotično destinacijo, a dokončne odločitve zaradi poslovnih obveznosti ter usklajevanja z datumi še ni."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: osebni arhiv