Sara Rutar si je po težkem obdobju vzela čas zase

Sara Rutar si je po težkem obdobju vzela čas zase (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
30. 8. 2017

Kuharska mojstrica je zmago namenila ravno mami, saj je bila v nepozabnih kuharskih bojih z mislimi vedno pri njej in ji vse do zadnjega stala ob strani. Tako se je Sara za nekaj časa v letošnjih poletnih dneh odklopila od vseh obveznosti ter se s fantom odpravila na poletni potep po njenem okusu.

V pogovoru nam je razkrila, kakšen je bil dopustniški potep, ki ji je vrnil življenjsko energijo. "Po res napornem začetnem obdobju od MasterChefa in mamine bolezni ter smrti sem se odločila, da se moram odklopiti od vsega ter za nekaj časa izklopiti vse okoli sebe, saj sem bila na tleh. Popolnoma brez energije sem bila z mislimi nenehno pri osebi, ki jo zelo pogrešam, saj sva si bili z mamo zelo podobni. Obe trmasti, a pravični," nam pove Sara.

Nadaljuje: "Tako sem se odločila za popoln izklop in se za nekaj dni odpravila v neznano v iskanje nove energije. Ko grem na dopust, rada obiščem neznano in tisto, kar mi je pri srcu, ter se vedno vračam nazaj. Tako sem se za nekaj dni odpravila k južnim sosedom, natančneje v Banjaluko, saj jo obožujem že leta. Tam je res neka posebna energija, ki me napolni s pozitivo in pozitivnimi mislimi za naprej. Poleg tega obožujem dobro hrano in tam se je res ne branim ter se razvajam predvsem z mesom. (smeh)"

Športno aktivna Primorka pa je letos uresničila še eno dopustniško željo, o kateri je sanjala v zadnjih letih. S fantom se je namreč odpravila v Francijo. "S svojo ljubeznijo sem se odpravila v Nico, saj sem si to želela že kar nekaj let. Končno mi je uspelo! Z eno besedo je bil ta oddih res nor. Raziskovala sva vse od kulinarike do arhitekture in zgodovine mesta ter si obenem ogledala Monako in Monte Carlo, kjer te okolica in razgled na mesto popolnoma očarata."

O oddihu še pove: "V najlepšem spominu z letošnjega težko pričakovanega odklopa in oddiha, kjer sem se napolnila z novo energijo za vse izzive, ki me čakajo, mi bo v spominu najbolj ostal celodnevni izlet na podeželje z okolico v francoski kraj Grasse, St. Paul de Vence, Gourdon, Eze. Mesteca na vrhu hriba, ozke ulice, umetniki, galerije. Prelepo, skoraj pravljično. Kot ženska, ki obožuje parfume, pa sem si z veseljem ogledala tudi mesto dišav, najstarejšo tovarno parfumov Fragonard. Seveda pa sem kot kuharska mojstrica kar veliko časa namenila spoznavanju francoske kulinarike, tako da sva s fantom kar veliko razvajala brbončice s francosko kulinariko, kjer so bile v ospredju sveža morska hrana in druge dobrote kraja. Imam pa na vseh potovanjih eno destinacijo, ki je nikoli ne dam na stranski tir. To je obisk najbližjega marketa oz. tržnice ter v živo pogledati, kaj ponujajo okoliški pridelovalci in nato kupiti zelišča, začimbe in jih uporabiti tudi pri svojih kreacijah. Navdiha mi ob bujni domišljiji res nikoli ne zmanjka. Vesela sem, da sem si vzela čas zase in se napolnila z energijo, saj me v jesensko-zimskih dneh čakajo številne kuharske obveznosti, saj se koledar teh veselo polni. A mislim, da me kmalu čaka še en izziv krajši oddih v naravi, gorah v avgustu. Razmišljam celo o podvigu na Triglav, saj je minilo že nekaj let, odkar sem se nazadnje povzpela na najvišji vrh Slovenije."

Alojz Petrovčič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story34/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 34/2017

Story 34/2017, od 17. 08. 2017