Sara Rutar: Športna aktivnost je moj življenjski slog

1. 7. 2017 | Vir: Lea
Deli

Eden najbolj gledanih kuharskih šovov pri nas, MasterChef Slovenija na Pop TV, je pred dnevi v tretji sezoni prvič okronal žensko za zmagovalko kuharskega šova. V neizprosnem finalu je s svojim kuharskim znanjem strogo žirijo šova prepričala nadvse samozavestna in simpatična 27-letna Primorka Sara Rutar iz Izole.

Primorka je bila zmage in laskavega naslova MasterChef Slovenije 2017 zelo vesela. V tekmovanju je svoje kuharsko znanje iz oddaje v oddajo nadgrajevala in na koncu prepričala prav vse ter si zmago več kot zaslužila.

Saro smo povabili na pogovor, da nam iz prve roke razkrije, kako se je privadila na vso medijsko pozornost po zmagi ter kakšni so njeni kulinarični izzivi v prihodnje, saj jo je kulinarika skozi kuharske oddaje popolnoma prevzela.

"Nikoli si ne bi predstavljala, da te po šovu in zmagi mediji tako okupirajo. Iskreno, zanimanje je veliko in včasih si prav zaželim, da bi imela kakšno uro miru oz. se odklopila od vsega. A vem, da je treba železo kovati, dokler je vroče. (smeh) Tako da mi ni prav nič težko in se kar zorganiziram, da vse poteka in nič ne trpi. Ne moja zasebnost, ne delovno, ne kuharsko podro­čje. Kot ženska sem trdna in samozavestna, vem, kaj hočem, in ničesar ne prepuščam naključju, zato vem, da bom tudi v prihodnje vsemu kos," nam pove Sara in nadaljuje: "Ob moji kuharski zmagi sta bila oba starša zelo ponosna. Tako oče Janko kot mama Mira in vsi drugi. A je prav oče v prvi vrsti zaslužen, da sem že od malega velika navdušenka nad ustvarjanjem v kuhinji. To najino kuharsko prepletanje še iz najstniških in otroških let je privedlo do tega, da sem začela v kuhinji med lonci in kuhinjskimi pripomočki tudi sama veselo ustvarjati in eksperimentirati."

Sara Rutar

Primorka zdravo živi in je vpeta v dnevne telesne aktivnosti, saj se, kot sama pravi, le tako odlično počuti v svoji koži. "Zasvojena sem s športom in tega ne skrivam. Ob redni telovadbi in rekreaciji se odlično počutim. Fitnes obiskujem od leta 2011, ko me je moj brat prepričal, da sem se prijavila na preobrazbo in tam ob strokovni pomoči odličnega obalnega fitnes trenerja Duška Madžaroviča dosegla popoln rezultat oz. cilj, kar je spremenilo moj pogled na življenje. Tako da lahko brez zadržkov rečem, da je športna aktivnost moj življenjski slog in brez te ne morem."

Sproščen nastop pred televizijskimi kamerami in stres Sari v MasterChefu nista prišla do živega, saj je točno vedela, kaj želi ob prejeti nalogi sama ali skupinsko dostaviti pred neizprosne, a odlične sodnike šova – Almo, Karima in Luko.

"V MasterChefu je bilo moje vodilo premagati samo sebe. Uspelo mi je in na to sem ponosna. Želela sem dokazati, da sem sposobna, saj vsi vemo, da gre za šov, v katerem ne manjka stresa in obremenitev. In prav skozi te faze lahko človek pokaže svoj jaz, svoj pravi obraz, znanje, pri čemer sta trdna volja do dela in jasna vizija zelo pomembni. Vedno sem imela jasen cilj v glavi pri vsaki nalogi, saj sem dejansko padla v svoj kuharski element in pri skupnem oz. individualnem kuhanju nadvse uživala. Pri kuhanju je 80 odstotkov organizacije, in to drži kot pribito, zato zaradi časa nisem bila nikoli pod stresom, saj sem si vsako nalogo časovno v glavi razdelala in z nasmehom vedno poskušala pripraviti najboljše."

Sara Rutar

Primorka velja za zelo delavno – čez teden dela v trgovini na koprski tržnici, kjer prodaja prehrambne športne dodatke za vse športno aktivne prek franšizne prodaje izdelkov The Nutrition. Za konec nas je zanimalo, kako bo porabila denarno nagrado 50 tisoč evrov. "Z nagrado bom predvsem pomagala staršem. Nekaj pa bi rada prihranila ter po natančno razdelanem in premišljenem načrtu vložila v kakšno svojo kulinarično zgodbo prihodnosti."

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu