Sara Savnik je ponovno blestela v Šrilanki

Sara Savnik je ponovno blestela v Šrilanki (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
10. 1. 2015

Miss Universe Sara Savnik se je kot zmagovalka mednarodnega tekmovanja The Look of the Nations znova udeležila azijskega modnega tedna, ki je potekal v tropski Šrilanki. Domov se je vrnila polna vtisov, saj so jo tudi tokrat tako organizatorji kot tudi publika znova sprejeli z velikim navdušenjem.

"Boljše kandidatke za manekenski podvig si ne moremo predstavljati," je izjavil Tiziano Picogna, modni oblikovalec iz Vidma pri Udinah in glavni organizator tedna mode, ki je Saro lani izbral med 15 kandidatkami na lepotnem tekmovanju The Look Of the Nations, ki je bil organiziran pod taktirko agencije Bker. "Že lani sem se zelo razveselila povabila, saj so mi takoj, ko sem se vrnila domov, sporočili, da FWSL naslednje leto ne bo potekal brez Sare! In obljubo so držali! Že v aprilu so mi sporočili veselo in uradno novico," pove Sara, ki je bila že lani razglašena za top model SLFD - Šrilanka Design Festivala.

"Že lani sem požela veliko zanimanja med obiskovalci, oblikovalci in agenti kot tudi med modeli, kar naprej sem prejemala njihove komplimente in pohvale o profesionalnosti in prijaznosti. Z mano so se želeli pogovarjati, družiti in fotografirati. Vse jih je zanimalo o meni ter nadvse navdušeni so bili, da sem tudi sama modna oblikovalka."

Mednarodni dogodek, na katerem potekajo modne revije v organizaciji svetovno znanega italijanskega oblikovalca Tiziana Picogne iz Udin, je potekal štiri dni, ki so bili za misico in manekenko natrpani do zadnje minute. Saro je po nastanitvi v enem od najlepših in najprestižnejših hotelov Mount Lavinia že naslednji dan čakalo pomerjanje oblačil za modne revije, ki so sledile. Nad organizacijo je bila Sara navdušena, saj se tedna mode po njenem mnenju lotijo zelo resno in odgovorno. Vsak model ima svojega dresserja, ki mu pomaga obleči kreacije, ki jih pozneje predstavi na modni pisti. Oblikovalci v veliki večini uporabljajo tkanine iz lastnih držav ter se na sploh odločajo za domače trgovce ter sodelovanja na tednu mode. Na enem izmed pomerjanj je Saro obiskala tudi mlada, gluha študentka oblikovanja, s katero sta se spoznali že lani.

"Tega, da jo bom ponovno videla, sem se najbolj veselila. Z obiskom mi je polepšala dan," je ganjeno dejala Sara. Lepotica se je pred večerom modnih revij z ostalimi modeli udeležila odprtja šrilanskega tedna mode. Preživela je lep večer v družbi oblikovalcev, sponzorjev, ravnateljice šole za oblikovanje Colombo academy of design AOD in seveda Tiziana Picogna, ustanovitelja in organizatorja tedna mode Colombo. V prostem času si je Sara ogledala dva templja, tržnico in nekaj mestnih znamenitosti. Nekaj prostega časa pa je izkoristila za ležanje ob bazenu ali na plaži, branje in nabiranje novih moči za nove projekte. Eden izmed najpomembnejših večerov je pripadal tudi slovenski lepotici, saj ji je bila zaupana častna naloga odprtja večera na šrilanskem modnem festivalu. Tako je izbrana šrilanska elita na modni pisti najprej uzrla prav našo dolgonogo lepotico, ki je zopet dokazala, da nikogar ne pusti ravnodušnega. Presenečenje tega večera je bila tudi transformacija oblačila in zopet je uspešen šrilanski modni oblikovalec to nalogo zaupal naši Sari. Obiskovalci so z ogromnim aplavzom in navdušenjem pozdravili Saro na odru. Oblikovalec je s to kreacijo požel velik val navdušenja in priznal, da mu brez Sarinega profesionalnega nastopa to ne bi uspelo.

"Bila sem ponosna in vesela, da so mi za tako pomemben večer zaupali kar dve tako pomembni nalogi. Seveda sem imela nekaj treme, bala sem se, da se najpomembnejša kreacija tega večera ne bi razprla kot na vaji. A mi je uspelo."

Saro je nato pred vrnitvijo v Slovenijo čakalo še nekaj dni počitka, ki ga je izkoristila tudi za fotografiranje in ogled mesta.

Napisala Manja Plešnar, fotografije Osebni arhiv

Priporočamo