Saša Boštjančič: V telefonskem imeniku nima ljudi, ki jo obremenjujejo

Saša Boštjančič: V telefonskem imeniku nima ljudi, ki jo obremenjujejo (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
22. 10. 2016

Rada ima prijetne in pozitivne ljudi. Tistih, ki jo obremenjujejo, ne boste našli v imeniku njenega mobilnega telefona.

Saša Boštjančič je ustanoviteljica in direktorica podjetja Moja zaposlitev, ki upravlja zaposlitveni portal mojazaposlitev.si. Že večji del življenja dela z ljudmi in preden se je – tudi na pobudo svojega moža – podala na podjetniško pot, je delovne izkušnje nabirala tako v javnem kot tudi v zasebnem sektorju.

"Veste, nič mi ni padlo v naročje. Za vse, kar sem dosegla, sem morala trdo delati, ampak odkar sem 'na svojem', delam to tudi z veseljem," pravi. Saša je včasih življenjepise pisala vsem, ki so jo za to prosili. Zdaj tega ne počne več, za to bi morala odpreti še eno podjetje.

Vsakemu svetuje, naj si najprej prebere smernice, kako se napiše dober življenjepis, in ga nato napiše sam: "Večkrat sem v roke dobila tudi ročno napisan življenjepis in s tem ni nič narobe, a kaj, ko je bil napisan na listu papirja, iztrganem iz zvezka." Mimogrede strese iz rokava še nekaj uporabnih nasvetov: "Vedeti morate, da delodajalec v povprečju bere življenjepis manj kot eno minuto, zato je pomembno, da že na začetku branja življenjepisa prebere kandidatove izkušnje, znanja in kompetence. Poleg tega mora imeti življenjepis osebni pečat, če ima iskalec zaposlitve oblikovalska znanja, naj se to odraža na bolj kreativni obliki življenjepisa."

Svoje podjetje je Saša ustanovila, ko sta bila otroka še majhna, danes sta najstnika in Saša prostodušno prizna, da ni bilo preprosto krmariti med službo in družino: "Saj še vedno ni. Tako kot druge mame moram tudi jaz, ko pridem iz službe, skuhati kosilo ali večerjo in včasih, priznam, nad tem nisem preveč navdušena, vendar mi je počutje mojih otrok vedno na prvem mestu."

Oči se ji kar zasvetijo, ko pogovor nanese na njene hobije. Nadvse jo namreč sprošča delo na vrtu, rada tudi teče in če ji le čas dopušča, rada uro ali dve preživi v družbi z dobro knjigo.

Tekst: M. M.