O Saši Dončiću zdaj na dan prihaja tisto, kar so mnogi že nekaj časa vedeli, tukaj so podrobnosti

18. 1. 2024
Deli
O Saši Dončiću zdaj na dan prihaja tisto, kar so mnogi že nekaj časa vedeli, tukaj so podrobnosti (foto: Helena Kermelj)
Helena Kermelj

Vse se zdi, da bosta košarkarski as lige NBA Luka Dončić in oče Saša Dončić zdaj še več časa preživela skupaj.

Športni dnevnik Ekipa SN poroča, da naj bi Saša Dončić v slovenski košarkarski reprezentanci že prav kmalu dobil novo vlogo in kot vse kaže, naj bi postal novi športni direktor slovenske članske reprezentance. To delo je zadnjih nekaj let opravljal legendarni košarkaš Rašo Nesterović, ki pa se je z zvezo pred časom razšel in vse se zdi, da bo na njegovo mesto zdaj sedel nihče drug kot oče Luke Dončića.

To vlogo je po odhodu Nesterovića opravljal Aleš Križnar, ves čas pa mu je že zdaj pomagal tudi Saša Dončić. Nepogrešljiv spremljevalec slovenske košarkarske reprezentance v zadnjih letih, oče zvezdnika Luke Dončića, bo tako odslej le še bolj vpet v delo slovenske reprezentance in zdi se, da bo imel v prihodnje polne roke dela.

Profimedia

Saša je bil na preteklih tekmovanjih strokovni sodelavec za televizijo, lani pa si je svetovno prvenstvo na Okinavi ogledal zgolj kot navijač. "Uživam tu na Okinavi. Gledam tekme, navijam za naše in sem povsem brez obveznosti," je takrat dejal Saša Dončić, ki je sam nekoč igral na poziciji krila ali visokega branilca. Kot igralec je bil aktiven od 1993 in do 2010. Potem se je posvetil treniranju drugih.

Saša Dončić je začel na Jesenicah, kjer je treniral in igral 7 let, po končani osnovni šoli je šel v svet. Začel je v ljubljanski Iliriji, nadaljeval v Postojni in Idriji. Preboj je dosegel z dobrimi igrami pri Pivovarni Laško v letih 1996 in 1999. Zatem je zamenjal številne klube, bil med drugim pri Krki in Slovanu, nato eno sezono, 2007–08, tudi pri Olimpiji in tam slavil naslov slovenskih prvakov.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu