Saša Einsiedler: Nesreča v kampu

Saša je 
na morju doživela manjšo nesrečo, saj je na njihov šotor med neurjem padla veja. (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
28. 7. 2017

Neurje, ki je divjalo po obali Jadranskega morja, je na lastni koži občutila tudi komunikacijska trenerka in svetovalka, mediatorka, trenerka DreamBuilder ter mama petih otrok Saša Einsiedler.

Med kampiranjem v Premanturi je na njihov šotor namreč padla veja in njihovo počitniško bivališče pomendrala, kot nam je povedala, pa jo je omenjeni dogodek spomnil tudi na to, kako majhna je človeška volja v primerjavi z mogočno naravo.

"Zgodilo se je zelo hitro. Nevihta je prišla z druge strani kot navadno, zato so tudi drevesa in veje drugače odreagirale kot na burjo. Veja se je odlomila na naš šotor, ampak na srečo v njem takrat ni bilo nikogar. Dogajanje smo opazovali iz varnega zavetja, in ko to vidiš, kar hitro pomisliš na to, kako srečen si, da v tistem trenutku nisi tam," nam je povedala in dodala, da je po tem velikokrat pomislila, da bi se vse skupaj lahko končalo precej drugače.

"Narava je tista, ki je mogočna. Človek pa ne obvladuje narave in je nikoli ne bo, ne glede na to, da ima občutek, da obvladuje vse. Prav je, da smo do narave spoštljivi in ponižni," je svoje vtise strnila Saša in dodala, da so po neljubem pripetljaju hitro skočili po nov šotor in nemoteno nadaljevali počitnikovanje.

"Letos je naše dopustovanje na morju sicer zaključeno. V načrtu imam še 14 dni potovanja po Ameriki, kjer si bom ogledala popoln sončni mrk, v tem času pa bom potovala od Houstona do Chicaga," nam je povedala simpatična svetlolaska, ki na oddihih navadno ne komplicira in tudi na tem bo tako. "Dajmo se prepustiti dogodivščinam. Želim si, da bi vse minilo v prijetnem duhu, in rada bi doživela ta mrk. Ne predstavljam si, da bom tam hodila po velikih hotelih, ampak da bom Ameriko odkrivala tudi z avtomobilom. Tako kot smo to počeli včasih," je povedala nekdanja televizijka, ki je na morju praznovala tudi 50. rojstni dan.

"Na morju sem praznovala v zelo ozkem krogu, veliko praznovanje še pride," nam je le skromno opisala svoj veliki dan in dodala, da so jo s prijetnim presenečenjem za rojstni dan razveselili njeni otroci.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Goran Antley

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story30/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 30/2017

Story 30/2017, od 20. 07. 2017