Saša in Luka Dončić: Sin v Kaliforniji, oče na ljubljanskem bazenu!

3. 9. 2018 | Vir: Nova
Deli
Saša in Luka Dončić: Sin v Kaliforniji, oče na ljubljanskem bazenu! (foto: osebni arhiv )
osebni arhiv

V dneh, ko je na plan prišla zgodba o prijavi Lukove mame Mirjam Poterbin na policijo zaradi poskusa goljufije in ponarejenih podpisov na pogodbi o zastopanju sina in enega najobetavnejših košarkarjev ameriške lige NBA Luke Dončića, je njegov oče veselo čofotal na ljubljanskem bazenu.

Slovenski košarkarski dragulj Luka Dončić že okuša življenje na drugi strani luže, družbo pa mu delata tudi njegova draga Anamaria in psiček Hugo. Svetlolaska se je Luki pridružila v Kaliforniji, kjer se je parček že udobno namestil. Košarkarjev urnik je sicer polno zaseden s treningi in drugimi aktivnostmi, z družbenih omrežij je razvidno, da rad igra računalniške igrice, medtem pa lepotička pazi na kosmatinca. Kadar jim le uspe, se skupaj odpravita na sprehod po plaži, sicer pa najraje poležavata kar v domači dnevni sobi.

Brez dvoma Luko družba bližnjih pomirja, sploh v času, ko se je spet znašel na naslovnih straneh časopisov. Neznanec naj bi namreč ponaredil Lukov podpis na pogodbi, za kar nekateri krivijo kar Sašo Dončića, ki sicer ni najbolj naklonjen Lukovemu agentu Billu Duffyju. Sicer pa si je slovenski košarkar že kmalu po prihodu v Ameriko prislužil simpatije tamkajšnjih medijev. Predvsem po skromni izjavi, v kateri kot edini izmed novincev sebe ni postavil v vlogo favorita za novinca leta. Namesto tega je raje izbral prvi izbor nabora NBA Deandreja Aytona, s svojo skromnostjo pa navdušil številne. Tudi Kobeja Bryanta, ki mu je v ta namen poklonil svoj košarkarski dres.

Na bazenu

In medtem ko je Luka užival na toplem kalifornijskem soncu in neskončnih peščenih plažah, smo od našega bralca na že znani naslov nova@adriamedia.si prejeli fotografije, ki prikazujejo Lukovega očeta, Sašo Dončića, ko preživlja svoj prosti čas. Ne na peščeni plaži, ampak kar na ljubljanskem bazenu Kodeljevo.

Paparac nam je še zaupal: "Bilo je v nedeljo popoldne, ko je bilo zelo vroče. Prišel je popoldne, le za nekaj uric in takoj mi je padel v oči. Najprej zaradi svoje višine, saj zares štrli iz povprečja, sploh v bazenu, nato pa tudi zaradi svoje podobe. Kolegica je še rekla: Poglej, kakšne 'ofucane' stare kopalke ima, zagotovo več kot 10 let stare! Očitno ne da veliko na to, kaj obleče. Sicer se je veliko ukvarjal s hčerko, ko sta bila v bazenu, ko sta bila zunaj, pa je bil ves čas na telefonu in kadil."

V kakšnem odnosu sta trenutno oče in sin, ni znano, dejstvo pa je, da živita v popolnoma drugačnem svetu. Sinu se obeta bleščeča kariera, podpisal je pogodbo, ki mu bo v klubu Dallas Mavericks v prvih treh letih prinesla 18,5 milijona dolarjev, poleg tega pa je v času poletnih priprav na svoj bančni račun prejel še dodaten milijon evrov od zdaj že nekdanjega kluba Real Madrid. Pri klubu so se namreč odločili, da bodo razdelili 70 milijonov evrov med svojo nogometno in košarkarsko ekipo in tako naj bi vsakemu košarkarju pripadel milijon, tudi Luki, ki je eden najzaslužnejših za njihove pretekle uspehe.

Besedilo: Maja Muhič

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan