Saša Lendero: Diet se bojim

Saška Lendero (foto: Nik Rovan) Nik Rovan
Vir: Story
6. 11. 2011

Pevka in televizijska voditeljica Saša Lendero pravi, da je hrana ena izmed večjih življenjskih radosti, zato se diet izogiba, kolikor se le da. Popoln videz je neizogiben del njenega posla, zato se svoji koži in telesu precej posveča.

Story: Zadnje čase je o vas veliko komentarjev, saj ste izpostavljeni kot voditeljica oddaje Ljubezen na seniku. Vsi vas hvalijo, da ste videti vse lepši in mlajši … Kaj menite o tem?

Seveda me takšni komentarji zelo razveselijo! Kot bi verjetno vsakogar. Sploh zato, ker je lahko televizijska kamera precej neusmiljena do vseh drobnih in manj drobnih napakic ter pomanjkljivosti, ki jih ima človek na žalost vsako leto več. Vsaj na zunaj! Kadar je pogled v ogledalu malo manj spodbuden, se tolažim s tem, da sem pa verjetno znotraj vsako leto lepša. Mogoče pa je še ena majhna lepotna skrivnost ... V zadnjih tednih sem pridobila kakšen kilogram in pol in zdi se mi, da je morda tudi zaradi tega obraz videti malo bolj svež.

Story: Ste sicer obremenjeni s kilogrami?

Hja ... ne morem ravno reči, da mi je čisto vseeno, če me tehtnica preveč preseneti. Telo se spreminja in prav grdo in krivično bi bilo od njega pričakovati, da bo isto kot pri 17 letih. Zaradi pojavljanja v javnosti, predvsem pa pred kamerami (ki optično vedno dodajo lepo število kilogramov), pa se vsake toliko časa le potrudim, da se malo ‘pooblikujem’.

Story: Ste bili kdaj na kakšni res strogi dieti? Kakšna je bila vaša izkušnja s tem? Bi jo ponovili?

Hrana je zame ena izmed večjih življenjskih radosti, zato so diete stvar, ki se jim poskušam izogibati, dokler se le da. Med dieto težko zdržim in ves čas sanjarim o čudovitih okusih, ki jih lahko ustvari dobra kuha. Diet se tudi bojim, saj sem prepričana, da lahko presnovo pahnejo povsem iz ravnotežja, in lahko se zgodi, da zaradi dveh kilogramov preveč potem vse življenje paziš pri hrani kot nor, ker spremeniš dojemanje telesa in telo začne varčevati z vsako kalorijo. Včasih si vzamem dan ali dva za čiščenje z zeljno juhico.

Celoten intervju si preberite v novi številki revije Story.

Nova Story že v prodaji

Story