Saša Lendero in Miha Hercog: Punčka je!

Vir: Story
19. 6. 2009

Saša bi morala svojo prvorojenko roditi v začetku julija, a se je deklica odločila, da bo svoja starša presenetila s prezgodnjim porodom.

Saša bi morala svojo prvorojenko roditi v začetku julija, a se je deklica odločila, da bo svoja starša presenetila s prezgodnjim porodom. Miha je Sašo v postojnsko porodnišnico odpeljal v ponedeljek popoldne, saj je bila naročena na pregled. Zdravnik, izbrala si je dr. Merla, enega izmed najbolj priznanih slovenskih porodničarjev, pa se je odločil, da je čas za porod. Miha ji je ves čas stal ob strani, prerezal pa je tudi popkovino.

"Saško zdaj še bolj občudujem. Že kot nosečnica se je zelo dobro držala, bila je aktivna, porod pa je prestala res dobro," je za Story le nekaj ur po tem, ko je v rokah držal svojo prvorojenko, povedal srečni očka Miha, med pogovorom pa smo lahko slišali tudi jok male Arie. "Ja, zelo močan glas ima, oglaša pa se kot piščanček," je razneženo pokomentiral Miha in dodal, da bo zagotovo tudi prava borka.

Navsezadnje njeno ime v hebrejskem jeziku pomeni levinja. Med porodom so v postojnsko porodnišnico prišli tudi Sašini in Mihovi najožji prijatelji, Miha pa jim je iz porodne sobe sproti poročal, kaj se dogaja. Vse je seveda tudi vestno posnel s kamero in fotografiral. Takoj ko je veseli družbi v čakalnici okoli ene ure zjutraj sporočil, da je postal očka, so začeli nazdravljati in šampanjec je tekel v potokih.

"Poroda naju ni bilo strah. Zase lahko rečem, da sem imel malo treme, predvsem pa sem bil poln adrenalina," se spominja Miha. Pravi, da je sicer že nekaj časa govoril, da bo imela špartansko vzgojo, ob pogledu na malo bitje pa se je njegov načrt rahlo sesul.

Mala deklica bo po njegovih besedah zagotovo deležna veliko crkljanja in razvajanja. A vse v mejah normalnega, seveda. Novorojenka Aria ima dolge temne laske, ob rojstvu pa je tehtala 2,6 kilograma in v dolžino merila 49 centimetrov.

Drobno bitjece je takoj osvojilo tudi dedke in babice, ki so novopečeno mamico in njen naraščaj seveda obiskali med prvimi. V porodnišnico sta seveda takoj zjutraj ponovno (bila sta namreč med tistimi, ki so bili tam že ponoči, ko je Saša rojevala) prihitela tudi direktorica podjetja Lendero&Co. Sabina Hribernik in najboljši prijatelj para Lendero-Hercog Sewer Nuhi.

Saša je bila namreč že nekaj ur po porodu čisto fit, sprejemala je obiske, klepetala po telefonu in pošiljala sporočila. "Naravnost sije," je še z občudovanjem v glasu povedal Miha in dodal, da so se mu v trenutku, ko je zagledal svojo hčerko, oči napolnile s solzami sreče.

Čestitke: SMS-i so deževali

Saša in Miha sta veselo novico najprej prek SMS-sporočil poslala prijateljem in družini, zjutraj pa je z besedami Očka sem! to objavil tudi Miha na Facebooku. Med prvimi so srečnima staršema čestitali družinski prijatelj Mark Žitnik, ekipa podjetja Lendero&Co. ter veliko glasbenih kolegov, med njimi Alya, Manca Špik, Alenka Gotar in Werner.

Andreja Freyer

 

Nova Story že v prodaji

Story