Saša Lendero: Ne bo vodila Kmetije!

Saša Lendero: Ne bo vodila Kmetije! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
1. 8. 2016

Čeprav je bila v dveh sezonah zelo uspešnega šova Kmetija: Nov začetek Saša Lendero prvi obraz šova, bo letos očitno tudi ta priljubljena oddaja doživela veliko sprememb.

Med drugim bo prva in najbolj vidna verjetno ravno ta, da Saša tokrat ne bo stopila v čevlje voditeljice, Novi pa je razkrila razloge za to. Simpatična svetlolaska se je v vlogi voditeljice oddaje Kmetija: Nov začetek odlično znašla. A že lani nam je med snemanjem priznala, da med snemanji zelo pogreša družino, saj je lani na primer zaradi tega zamudila tudi prvi šolski dan hčerke edinke Arie, kar je bil letos razlog, da svoj čas organizira drugače.

"Res je, da letos ne bom vodila oddaje Kmetija: Nov začetek. Mislim, da je letošnje leto zame nekaj posebnega. Ob tem času sem se lani na primer pripravljala na to, da se bom za štiri mesece poslovila od družine. Ljudje si ne predstavljajo čisto dobro, da so to projekti, ki res zahtevajo stoodstotno prisotnost na kraju snemanja, kar je pomenilo, da sem v preteklosti samo enkrat na teden za en dan videla svojo družino," nam je pojasnila glasbenica in dodala, da si je te mesece letos organizirala popolnoma drugače. "Enostavno so druge stvari dobile prioriteto, kar pa ne pomeni, da bo tako vedno in da v prihodnosti ne bo drugače. Izkušnja ustvarjanja oddaje Kmetija: Nov začetek je bila zame zelo lepa in tudi ekipa, s katero sem jo ustvarjala, je bila do mene res krasna. Letos pa je na kariernem področju moja prioriteta glasba v vseh možnih pogledih, tako doma kot v tujini. Le dan pred oddihom sem namreč izdala nov singel z naslovom Da ne padem dol, ki govori prav o preobremenjenosti," nam je povedala Saša, ki je navdih za novo pesem črpala iz lastnih izkušenj.

Sicer pa Saša zdaj počne prav to, kar si je želela. "Moram priznati, da je bila moja pomlad zelo dinamična in kar naporna. Ta pesem torej izhaja iz vseh teh stvari, ki so se dogajale okrog mene. Tudi iz ljudi, ki so se mi potožili, da imajo prazne baterije. Pesem torej govori o tem, kar se dogaja v sodobnem svetu, ter o tem, kako fajn je, ko si vzameš trenutek zase in za druženje s prijatelji," pove Saša in doda, da se v teh dneh ob hrvaški obali posveča prav temu. "Pesem torej opisuje običajen trenutek, ki pa veliko pomeni. Ko se usedeš na verando, prižgeš žar, vzameš kitaro in kaj zapoješ, kaj dobrega poješ. Zdaj delam to in prazne baterije polnim tako, da uživam v preprostih stvareh," še pove. In katera voditeljica bi lahko zamenjala Sašo? Na uredništvo smo prejeli informacijo, da naj bi bila to Jasna Kuljaj, ki pa govoric ne komentira in nas je usmerila na odgovorne na Planet TV. Od tam pa smo prejeli le skop odgovor: "Trenutno šele zaključujemo kastinge, vsekakor pa vas bomo v zvezi z novo sezono Kmetije: Nov začetek pravočasno obvestili!" Očitno bo televizijska jesen še zanimiva in spet polna sprememb.

Se Kmetija seli iz Prekmurja?

Poleg govoric o tem, da naj bi produkcijska ekipa Planet TV iskala novo voditeljico oddaje Kmetija: Nov začetek, smo na uredništvu ujeli tudi, da naj bi po dveh letih priljubljeno oddajo selili iz Prekmurja. Saša o tem ni bila obveščena, povedala pa nam je, da vse do konca takšne informacije ostanejo skrivnost najožje produkcijske ekipe, zato bomo morali na odgovor še malce počakati.

Teks: Kaja Milanič
Foto: Primož Predalič