Saša Lendero: Nima roka poroda!

Vir: Lea
3. 6. 2009

Bodoča mamica Saška Lendero je že prav lepo zaobljena, a kdaj bo na svet privekal njen otročiček, zdravniki ne morejo določiti.

Rok poroda je pod vprašajem že od začetka nosečnosti in očitno bo tako ostalo do konca. Dojenček naj bi prišel na svet med 25. junijem in prvo polovico julija, a pevko in njenega zaročenca Miho Hercoga prav nič ne moti, da ne vesta natančnega datuma.

‘’Ko bo dojenček želel priti na svet, bo prišel. Saj je vseeno, ali malo prej ali malo pozneje. Topel domek in neizmerna ljubezen ga pričakujeta, odkar njegov srček bije v meni,’’ pravi Saška preprosto.

Vse je pripravljeno

Glede poteka poroda in posebnih želja sta se Saška in Miha že dogovorila v postojnski porodnišnici, kjer je dvakrat rodila tudi Mihova sestra, ki je bila zelo zadovoljna.

Tudi Saško je odnos osebja do nosečnic in porodnic navdušil, zato se je dogovorila tako glede poteka poroda, ki bo morda vključeval tudi epiduralno anestezijo, kot poznejših dni, ki jih bosta z dojenčkom preživela v bolnišnici – če se bo dalo, v svoji sobi.

Tudi voziček, previjalna mizica, pleničke in oblačilca so že pripravljeni, edino, kar sta imela bodoča mamica in očka še v načrtu za prihodnje dni, je bil nakup otroške sobice. Pregledala sta že ogromno prospektov, a so bile vse sobice tako ljubke, da se nista mogla odločiti. Potem pa je najlepša sobica, kar sta jih kdaj videla, sama našla pot v njun dom.

‘’Moja najboljša prijateljica Sabina pričakuje dojenčka le malo manj vzhičeno kot jaz, in ker pozna moj okus, je takoj, ko je zagledala sobico, vedela, da bo prava. In je res!’’ pripoveduje Saška.

Navdušeno ji pritrjuje tudi Miha, ki ga je sobica ponesla nazaj v lastno otroštvo – le da je takrat sestavljal lego kocke, zdaj pa stranice in poličke omaric in posteljice, da bo ob prihodu novega družinskega člana res vse tako, kot je treba.