Saša Lendero odkrito o tem, kje črpa dohodek v koronačasih

“Tretja sezona bo združila novo energijo in nov pristop z močnim čustvenim nabojem, zato se zelo veselim tega izziva,” pravi voditeljica Saša. (foto: IGOR ZAPLATIL) IGOR ZAPLATIL
21. 1. 2021

Saša Lendero je ena tistih redkih glasbenic, ki se lahko pohvali, da je koronavirus ni preveč močno finančno prizadel.

Koronavirus je verjetno najbolj prizadel glasbeno industrijo, saj glasbeniki že mesece niso imeli koncertov ali nastopov in mnogo so se znašli v finančni stiski.

Na srečo pa takšna usoda ni doletela Saške Lendero in Mihe Hercoga, ki že šest let uspešno sodelujeta z avstrijsko založniško hišo Schedler Music, ki je ena vodilnih na področju šlager glasbe v Avstriji, Nemčiji in Švici.

Lenderova je nedavno za Žurnal24 povedala, da sta za njih ustvarila že preko 400 skladb, nekatere izmed njih so bile tudi velike uspešnice na glasbenih lestvicah. Prav v teh dneh pa jima je založba že drugič podaljšala pogodbo, saj so kot kaže zelo zadovoljni z njunim delom.

Saša je dodala, da je to pretežno njun vir dohodka, saj na domačih odrih že mesece nista nastopala. Občasno sodelujeta tudi z domačimi glasbeniki nazadnje s Špelo Grošelj in Domnom Kumrom. "Če naju kakšen projekt pritegne ali imava ustvarjalca rada, skladbo ustvariva tudi za naše glasbenike. Ustvarjati v svojem jeziku in za naše občinstvo je velika ljubezen. Je pa potem tako, da dosti več časa ne ostane in je kovačeva kobila bosa," je za Žurnal24 še povedala Saša.