Saša Lendero pomaga bolnim otrokom

Saša Lendero (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lea
29. 1. 2014

Pevka Saša Lendero se je nedavno pridružila akciji društva Velik srček, ki se zavzema za zaščito otrok s prirojenimi srčnimi napakami. 

"Vem, da smo starši edini 'advokati' svojega otroka. Nihče ga ne pozna tako dobro in predvsem nikomur ne pomeni toliko. Zato seveda za svoje nemočne malčke želimo in zahtevamo največ, kar se da storiti, da jih vidimo odrasti v srečne, zadovoljne ljudi, ki jih ne nazadnje nekoč pustimo odleteti v novo gnezdo.

Stanje v naši državi je žalostno na mnogih področjih in že dolgo se ve, da je situacija v zdravstvu skrb zbujajoča. Kljub tisočim resnično zavzetim in srčnim zdravnikom ter sestram se zdi, da gre le še za dogovore med odgovornimi v zdravstvu, politiki in v zavarovalnicah.

Za ljudi, ki potrebujejo pomoč – kot slišim in berem – pogosto ni več prostora. Zdi se, da se odločitve ne sprejemajo več na podlagi tega, kaj je najbolje za bolnike (ob upoštevanju možnosti seveda), ampak da gre vse večkrat za dejavnike, ki jih tu res ne bi smelo biti," pravi Saša, ki jo je zgodba male Alje, ki ji je kirurg z operacijo v zadnjem trenutku rešil življenje, tako ganila, da ni mogla ostati ravnodušna.

Kako je Saška spremljala zgodbo male Alje in s čim jo je pevka presenetila, izveste v novi številki revije Lea.

Značke: Saša Lendero