Saša Lendero: Portugalska jo je sprejela s poljubi

Portugalska jo je sprejela s poljubi. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
31. 12. 2011

Pevka Saša Lendero priznava, da si kariere v tujini pravzaprav nikoli ni preveč želela, kaj šele, da bi jo načrtovala.

“Še več. Mnogo let sem iz takšnih in drugačnih razlogov zavračala vabila za gostovanja, predstavitve in nastope. No, tokrat pa sem si le premislila,” pravi Saša, ki je združila moči s portugalskim zvezdnikom Axlom.

“Verjetno je skrivnost v Axlu, saj se je že pri vabilu za snemanje dueta izkazal kot zelo posloven, prijazen, organiziran in zanesljiv. Pravzaprav je do mene prišel na priporočila nekaterih glasbenih kolegov in predvsem Andreja Babića, avtorja mojih uspešnic Metulj, Mandoline, Nedosegljiva, Ob tebi lepši je svet,” začne pripoved o sodelovanju Saša.

Portugalski pevec je namreč iskal zveneč, specifičen glas, ki zlahka doseže visoke lege, saj je pesem tako postavljena.

“Moj glas opisuje kot veličasten in kristalen,” ponosno pove pevka, ki ne skopari s pohvalami na Axlov račun: “Je izreden pevec s čudovitim glasom, ki v ritmičnem, hit disko duetu Boom Boom Yeah sicer zaradi prilagajanja žanru ne pokaže vsega, kar vokalno zmore. Vsaka pesem in žanr zahtevata svoje in Axel se je po mojem mnenju mojstrsko prilagodil tudi temu stilu. Sicer pa je zelo metodičen, organiziran, sposoben, ustrežljiv, pozoren in zelo zanesljiv.”

Napisala Andreja Freyer
Fotografije osebni arhiv

Več v reviji Story

Nova Story že v prodaji

Story