Saša Lendero pred novim izzivom: "S hrano grešim ves čas"

“Tretja sezona bo združila novo energijo in nov pristop z močnim čustvenim nabojem, zato se zelo veselim tega izziva,” pravi voditeljica Saša. (foto: IGOR ZAPLATIL) IGOR ZAPLATIL
Vir: Lady
6. 3. 2019

Za prikupno mamico in priljubljeno glasbenico Sašo Lendero, ki je bila kar nekaj časa v domačem medijskem prostoru manj prisotna, bo letošnja pomlad prinesla toliko novosti, da jih je težko strniti v nekaj besed. Pa vendarle ...

Še preden bo izšla njena povsem nova glasbena zgodba, jo bomo lahko 4. marca prvič spremljali v vlogi voditeljice tretje sezone odmevnega šova The Biggest Loser Slovenija, česar se neizmerno veseli, saj se zaveda – tudi glede na lastne življenjske izkušnje –, koliko truda in odrekanja je potrebnega za dosego cilja, sploh če so v igri odvečni kilogrami, ki jih je brez težav mogoče takoj dobiti, a se jih je nato izredno težko znebiti, saj jih le malo izstopi iz cone udobja, ker preprosto ne zberejo poguma in volje.

“Predvsem volja in pogum sta pomembna na vsakem koraku,” pravi Saša, ki se še kako zaveda, koliko vztrajnosti je potrebne v življenju, saj uspeh ne pride sam od sebe ter čez noč. Tudi ko sta s partnerjem Mihom pred sedmimi leti začela tipati glasbeni teren v tujini, predvsem v Nemčiji, odziva in rezultatov na začetku – čeprav sta si jih, tako kot vsak, še kako želela – ni bilo. A z dobro voljo, iskrenim pristopom, pogumom in z dejstvom, da sta veliko stvari in prevoženih kilometrov naredila brezplačno, sta danes na nemškem glasbenem trgu zelo cenjena in spoštovana ustvarjalca.

In prav v vztrajnosti vidi Saša povezavo z letošnjim shujševalnim šovom. “Vsi letošnji tekmovalci so pogumni junaki, saj so se prav vsi pripravljeni soočiti sami s seboj, se razgaliti pred Slovenijo, ne nazadnje pa bodo povedali, kaj jih je pripeljalo do te točke, kjer so danes … in ko vedo, da lahko z vztrajnostjo, voljo nekaj spremenijo in tako naredijo velik korak do boljšega življenja,” pripoveduje Saša, ki nam je še zaupala, da je bila prijetno presenečena ob klicu, ali bi vodila novo sezono šova.

“Zelo sem bila presenečena, saj sem nekaj dni pred tem mojemu Mihi razlagala, da čisto nič ne pogrešam televizijskega dela, razen če bi se vrnila moja stara ekipa. Prepričana sem bila, da je to nemogoče. In potem se je na veliko presenečenje vrnila stara ekipa Pirana, s katero sem delala tri izjemno uspešne projekte (Ljubezen na deželi ter Kmetija: Nov začetek I. in II.). Vsi ti projekti so podirali rekorde gledanosti in bili zelo priljubljeni pri gledalcih.

In za to ekipo vem, da bo vse skupaj izpeljala brezhibno, poleg tega pa je med nami izjemno dobra energija, kar je pri zahtevnih projektih zelo pomembno. Glede na to, da se je vse ujemalo, sem z veseljem rekla da, čeprav sem si prej vzela nekaj časa za premislek, predvsem v smislu, kako časovno vse skupaj izpeljati, saj je vsaka pomlad izjemno delovna zaradi pogodbenih obveznosti v tujini. A na koncu se vse da, če je volja,” je dodala glasbenica, ki je ob tem povedala še eno zanimivost.

Saša namreč zelo rada kuha in zelo rada je, zato se še kako zaveda, da je treba biti zelo pozoren, sploh ker se z leti metabolizem upočasni. “Ob tem imam malo slabe vesti, saj s hrano grešim ves čas. (smeh) Mislim, da imam srečo z genetsko zasnovo ali pa z življenjskim tempom, saj nekih hudih težav s kilogrami kljub vsemu nisem imela.”​

Za finale še nova skladba

Poleg tega, da bomo Sašo spremljali na televiziji, se nam to pomlad (končno) obeta tudi njena nova pesem, ki se je neizmerno veseli, saj je od njene zadnje izdane skladbe preteklo že kar nekaj časa. “Pesem, ki prihaja med moje zveste oboževalce in na radijske postaje, ni baladnega tipa, ampak je precej živahna z moderno produkcijo, seveda pa je tu še močna melodija,” nam je za konec zaupala prikupna Saša.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Igor Zaplatil