Saša Lendero šarmirala na Djerbi: "Do konca romantično"

Saša Lendero šarmirala na Djerbi: "Do konca romantično" (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
10. 7. 2017

Saška Lendero je del svojih počitnic izkoristila že pred prihajajočim poletjem, ko se je z družino odpravila na Djerbo. Tunizijski otok, ki jo je očaral s peščenimi plažami in pridihom Sredozemlja, je popolnoma nasprotje Jadranskega morja, ki ga bodo obiskali še v letošnjem poletju. 

Saška je Djerbo izbrala po priporočilu prijateljice, ki je tam letovala z družino. "Bilo je čudovito in preživeli smo krasne počitnice," je priznala Saška. Čas poletja je že od nekdaj bil tudi za pevko nekaj posebnega, na kar ima lepe spomine še iz otroštva.

"Prav v živo se spomnim šole v naravi, sprehodov, samostojnosti, pogrešanja staršev, druženja s sošolci, prvega osvajanja in predvsem zaključnega plesa v šoli v naravi v Pacugu. Mislim, da smo šli v tretjem razredu. Ufff, kako selektiven je spomin ... Številke izginejo, nekatere stvari pa se zapišejo zelo globoko," prizna Saška. "Razen tega, da sem pogrešala starše, mi je bilo tam vse všeč. Razen morda tega, da je sošolec, ki mi je bil najbolj všeč, na ples povabil drugo punčko. To niso bile sicer čisto morske simpatije, saj je šlo za mojega sošolca, s katerim sva se tudi sicer veliko družila. Pozneje sva se na ta račun še mnogokrat nasmejala."

Saška Lendero

Morska ljubezen

Tudi Saška ne skriva, da imajo naši južni sosedje čudovito obalo in morje, ki zagotovo spada med ene najlepših na svetu. "Zelo všeč mi je hrvaška obala. Zame ima Jadransko morje neki poseben vonj in energijo, ki mi je zelo blizu." Pevka se zelo dobro spominja tudi svojega prvega morja brez staršev.

"Mislim, da sem bila stara kakšnih sedem let, ko sem odpotovala k moji ljubi stari mami v Dubrovnik. Tam se je namreč po smrti svojega prvega moža ponovno poročila. Bila sem presrečna, saj sem odpotovala sama z letalom, tam pa sem imela mamo Rozi samo zase. Težava pa je bila v hudem, res hudem pogrešanju staršev, zaradi česar sta se nam morala mami in oči pridružiti teden dni prej, kot je bilo načrtovano. No, potem sem bila pa res v nebesih. (smeh) Najbolj se pa spomnim tudi poletja, ko sem praznovala 15 let. Takrat sem se prvič čisto resno in zelo močno zaljubila. Na obali mi je ob večerih igral kitaro ... Zrak je bil nabit s čustvi in nikoli si ne bi mislila, da ima neki platonski odnos lahko toliko energije."

Saša Lendero

Potovanja

Glede na pester delovnik, ki ga imajo pri Saški, so dopusti res tisti, kjer si cela družinica vzame čas zase. In ne glede na to, kam potujejo, je vse skupaj eno veliko doživetje. "Vse ima svoj čar, ne glede na to, ali potuješ z letalom ali avtomobilom. Z avtom potuješ počasi in pri nas gremo radi res v miru, saj si vedno dopovedujemo, da se dopust začne tisti trenutek, ko se odpeljemo z domačega dvorišča. Med vožnjo klepetamo, navijamo glasbo, prepevamo, se igramo kakšne besedne igre, pijemo in ves čas nekaj prigrizujemo. (smeh) Skratka, luštno je! Z letalom pa si hitro na destinaciji. A moram priznati, da se je vame, odkar imam Ario, žal prikradlo nekaj strahu pred letenjem."

Potovanje zaznamovala morska bolezen

V nepozabnem spominu je Saški ostal prav poseben dogodek, ki ga je na morju doživela s svojim partnerjem Miho. "Pred leti sva z Miho trikrat nastopala na mednarodnem festival na Korčuli in vsakokrat sva tja potovala iz Reke z ladjo – kot palubna potnika. Nikoli ne bom pozabila trenutkov, ko sva – zavita v spalni vreči – srkala kavo in strmela v vzhajajoče sonce. Noro, nepozabno, magično, intimno in do konca romantično." Seveda pa je na ladji doživela tudi morsko bolezen. "Sicer ne na tako veliki ladji, kot sva potovala. Ko smo nekaj let Jadran poleti raziskovali z majhno jadrnico, pa je bilo včasih kar pestro. (smeh) Še posebno občutljiva sem bila na dolge, včasih povsem nizke valove, ki jih je običajno povzročal jugo."

 MIMA