Saša Lendero: Spet masira

Vir: Nova
28. 6. 2012

Ni samo Urška Čepin tista, ki se ne sramuje dela maserke! Pred dnevi nam je namreč prišlo na uho, da tudi priljubljena pevka Saša Lendero zadnje čase intenzivno masira stranke svojega terapevtskega centra na Brezovici pri Ljubljani.

Ampak od Saše nikar ne pričakujte preveč – na primer erotične masaže, saj ponuja zgolj terapevtsko masažo, ki je namenjena tistim s težavami in bolečinami, ne pa kakšnim bolj intimnim potrebam ...

Na smrt utrujena

Saša že dalj časa pridno skrbi za posle centra, ki sta ga ustanovila njena starša. Pred dobrim tednom pa so nastale nepričakovane težave.

Terapevtka, ki se je ravno pripeljala v službo, je namreč nenadoma dobila tako hude bolečine, da je Sašo hudo zaskrbelo, kaj se dogaja. Ker se je maserka tako rekoč zgrudila od bolečin, je Saša takoj posredovala in uredila, da jo je Miha lahko odpeljal na urgenco, sama pa je zavihala rokave in prevzela stranke, ki so bile že prej naročene na terapevtsko masažo.

Saša sicer že dalj časa pridno nabira pa tudi razdaja svoje znanje na tem področju, vendar običajno sama izvaja limfno drenažo, terapevtska masaža pa je fizično še posebej zahtevna, tako da je bila pevka, ki je pravkar izdala novo uspešnico Kaj mi delaš, po končanem delovniku na smrt utrujena.

»Za terapevtske masaže je poleg znanja in izkušenj potrebna tudi dobra fizična pripravljenost. Ker gre za zelo specifične gibe, je pravzaprav težko, da bi se utrdil kakorkoli drugače kot prav s tovrstnimi terapijami. Prve dni, ko sem nadomeščala sodelavko, sem bila zato precej utrujena, zdaj pa sem se že kar utrdila,« nam je povedala pevka, ki je menda številne stranke zelo prijetno presenetila.

Navdušeni nad gospodarico

Čeprav se terapevtski center imenuje prav po Saši, stranke namreč ne pričakujejo, da jih bo sprejela kar gospodarica osebno.

Ampak Saša pravi, da terapije zelo rada kdaj pa kdaj tudi sama opravi, saj je občutek, ko nekomu olajšaš ali odvzameš bolečine, nepopisno lep. Zdi se ji čisti nesmisel, če kdo sploh pomisli na to, da zaradi tega, ker se pojavlja v javnosti, ne bi znala zelo dobro opravljati še katerega drugega dela.

»Delo me osrečuje in izpopolnjuje. To velja tako za petje kot za vodenje oddaj ali prireditev, seveda pa lahko enako rečem tudi za terapevtske masaže. Pravi maser ima veliko znanja o telesu in delovanju organov, prave in učinkovite masaže pa so cela umetnost, saj je poleg tega splošnega znanja treba imeti tudi dober občutek v rokah, treba je prepoznati energijo stranke ..., zato sem prav ponosna, da so stranke z našimi in mojimi storitvami zelo zadovoljne. Največkrat slišim, da so bile že na vseh mogočih terapijah in masažah, ampak so tokrat prvič doživele tako učinkovito obravnavo svojih težav. Res malo boli, ampak še kako pomaga ... Le eden se je pohecal, da bi bilo luštno, če bi zraven še zapela,« se je zasmejala Saška.