Saša Lendero: Srečna in razočarana hkrati

Vir: Lea
18. 1. 2012

Priljubljena pevka Saša Lendero, ki je z duetom s portugalskim zvezdnikom Axlom prišla med top deset novih izdaj po vsem svetu na iTunes, z nelagodjem spremlja dogajanje pri nas.

“Okoliščine, v katerih živimo, ter nespretno in neodgovorno vodenje naše države prav gotovo vplivajo na življenje vseh nas. Ne maram jamranja in stokanja … Pa vendar se je treba le z odprtimi očmi ozreti okoli sebe in – če nisi slep ali povsem nedojemljiv za tujo stisko – moraš opaziti, da velika večina ljudi dela vedno več za vedno slabši zaslužek. Hkrati pa je povsod mogoče zaznati manj optimizma ter več strahu,” pravi pevka, ki prav zato, ker ji ni vseeno, kaj se dogaja okoli nje, ne more povsem uživati v svojem uspehu.

“Omenjeni uspeh v tujini me zato osrečuje in žalosti hkrati, saj si ne morem pomagati, da ne bi primerjala odnosa do glasbe in glasbenega ustvarjanja na primer na Portugalskem in doma. Tam sta me čisto na vsaki televiziji prišla pozdravit režiser in voditelji, pa govorimo o televizijah, ki dosegajo krepko več kot 200 milijonov gledalcev po vsem svetu. Imajo ogromno glasbeno-pogovornih oddaj, ki se jih gledalci sploh ne naveličajo, in imajo naravnost fantastične deleže gledanosti. Pri nas pa po drugi strani ni niti ene tovrstne oddaje, v katero bi sploh lahko povabila Axla, da bi skupaj predstavila najin duet.”