Saša Lendero v seriji Dragi sosedje igra samo sebe

Saša Lendero v seriji Dragi sosedje igra samo sebe (foto: Planet TV) Planet TV
Vir: Lady
30. 3. 2017

Priljubljena pevka Saša Lendero se je te dni mudila v Beogradu, saj je dobila vlogo v humoristični seriji Dragi sosedje, ki jo lahko gledamo na Planet TV. Zaupala nam je, ali si je od nekdaj želela biti igralka, kako premaguje tremo pred kamero in kakšna je njena vloga.

Ko je Saška dobila povabilo s Planet TV, da bi zaigrala v seriji Dragi sosedje, ki se sicer ukvarja predvsem s humorističnim vidikom sosedskih odnosov v večstanovanjski stavbi, tega preprosto ni mogla zavrniti. ''Dobila sem res prijazno vabilo, tako da nisem mogla reči ne,'' pravi.

Čeprav je zadnje dni v veliki časovni stiski zaradi rokov pri delu s tujino – z njenim Mihom namreč pišeta pesmi tudi za tuje izvajalce –, se ji je ideja, da bi nastopila v seriji, zdela tako prikupna, da se je odločila, da bo to delo opravila, pa čeprav bo imela zaradi tega nekaj več podočnjakov zaradi nočnega dela.

Igrala bo lasten lik

In čeprav je Saša že nastopila pred kamero v igralski vlogi, morda se je spomnite iz oddaje As ti tud not padu in iz Naše male klinike, ima tokrat kar nekaj treme. Ugaja pa ji, da bo spet nastopila v komediji. ''Da, tremo pa imam ... Prvi, ki mi jo je nagnal v kosti, je bil Miha. Ko sva brala scenarij, je nenehno ponavljal, da bom tokrat res morala biti sproščena. No, to res ni lahka naloga. Poleg tega se res želim izkazati in od same sebe zahtevam veliko. In potem so tu še prijatelji, ki jih prav tako ne smem razočarati, bili so namreč navdušeni nad tem, da bom nastopila v seriji, ki jim je tako zelo všeč.''

Sicer pa je igralska kariera ni nikoli zanimala. V Dragih sosedih bo namreč igrala kar samo sebe oziroma bo parodija na lasten lik, kar se ji ne zdi resna igralska vloga. ''Biti prepričljiv v neki vlogi pa je povsem druga stvar, jaz v takih situacijah, ko se moram vživeti v nekoga drugega, preprosto ne znam biti prepričljiva. Zato je tudi moja karierna podoba zelo podobna moji osebni, saj bi mi pretvarjanje pobralo preveč energije, ki jo je bolje porabiti za kaj drugega.''

In kako se pripravlja na igranje? ''Če si se odločila za takšno karierno preusmeritev, potem bi se tega gotovo lotila tudi tako, da bi si najela učitelja, mentorja. Čeprav bi imel z mano precej težko delo. (smeh) V tem primeru, ko sem v seriji gostja, pa se bom naslonila predvsem na vodenje ustvarjalcev serije – scenaristov, režiserja oziroma režiserke ... Vem, da me bodo odlično vodili.

A to ne pomeni, da ne bom naredila domače naloge: scenarij je treba predelati, v miru, doma, da veš, za kaj gre, in da potem temu svojemu uvidu dodaš še napotke profesionalcev.'' 'Sicer pa si besedilo prav zlahka zapomni: ''Zlahka, razen če nekdo želeli, da do pike in vejice natančno ponovim tisto, kar je zapisano. A glede na izkušnje iz preteklih dveh igralskih preizkusov je pomembno predvsem to, da ujameš bistvo zapisanega. Besedilo je res dobro napisano, ne potrebuje moje pesniške svobode, a do pike natančno ga ni treba povedati.''

Ona v Beogradu, družina doma

Serijo Dragi sosedje snemajo v Beogradu, in tako se je Saša odpravila tja. Žal pa ne bo imela časa za pohajkovanja in zabavo, po čemer je znana srbska prestolnica. ''Tam bom skoraj tri dni, a za zabavo, pohajkovanje in uživanje v Beogradu ne bo nič časa. Pa tudi sama se v kaj takega gotovo ne bi podala, to mesto bi rada doživela skupaj s svojo družino. Saj bodo še priložnosti, upam, da se pojavijo kmalu. Ko sem se nazadnje odpravila v te kraje, sem res uživala v tej očitni spremembi energije in miselnosti. Občutek imaš, kot da bi popustil oklep, res lepa izkušnja.'' Družina – hčerka Aria in njen dragi Miha – so ostali doma. ''Družina ostaja doma, te dni bo vajeti družinskega voza prevzel Miha in moram reči, da se v tej vlogi odlično znajde. Z Ario sta me sicer pospremila na letališče, Aria je zato tudi manjkala prvo uro pri pouku, a saj bom hitro nazaj ...'' je malce zamišljena Saša. In kako dolgo jo bomo lahko gledali v priljubljeni seriji? ''Gre za gostovanje, v nekaj delih bom nastopila, prvi je že bil na sporedu. Moj lik bo precej v ospredju. V bistvu ne bom lik, samo sebe bom upodobila,'' se šali Saša, ki jo bomo tako lahko spremljali kar nekaj ponedeljkov ob osmih zvečer, ko bo serija na sporedu na Planet TV.

Eva Jandl