Saša Lendero z vztrajnostjo do uspeha

saša lendero (foto: Blaz Vatovec) Blaz Vatovec
Vir: Nova
20. 5. 2019

Pevka Saša Lendero, ki le težko miruje, saj je glasbeno vpeta v številne poslovne zadeve tako pri nas kot v tujini, je pred dnevi zelo uspešno končala vodenje nove sezone šova The Biggest Loser Slovenija, kjer je dokazala, da se tudi v voditeljski vlogi odlično počuti.

Sašo, ki je prejela številne pohvale za profesionalno vodenje šova, smo prosili, da nam razkrije, kako sama ocenjuje svoje delo v šovu ter kaj jo je prevzelo v oddajah.

“Odzivi, ki sem jih prejela na vodenje, so bili zelo pozitivni, kar me seveda razveseljuje, saj so bili zadnji trije meseci mojega življenja precej zaznamovani s to vlogo. Delo voditeljice sem si želela opraviti dobro, kar je pomenilo kar nekaj angažmaja, ne le v smislu potrebnih priprav, temveč tudi v smislu neprestanega zbiranja informacij o tekmovalcih, njihovem počutju, razpoloženju, napredkih, stiskah in težavah. Sicer pa je slednje kmalu preraslo službeni okvir obveznosti, saj so mi tekmovalci zlezli pod kožo in njihovega boja s kilogrami nisem več spremljala le zaradi nemotenega poteka oddaje, temveč so me začeli zanimati kot ljudje,” razkrije Lenderova.

“Z vsemi darovi, lepimi lastnostmi in napakami. Res sem začela v sebi močno in iskreno navijati za prav vsakega od njih, saj je bil njihov trud na trenutke neverjeten. Zelo privoščim vsem, da bi jim uspelo v tistem, kar so si zadali. Menim namreč, da vloga voditelja tovrstnih oddaj ni le v tem, da pred kamerami postavi potrebna vprašanja, temveč da se s tekmovalci tudi poveže, saj se to na neki ravni kaže v čustveni moči oddaje. Iskreno, skozi oddaje so me popolnoma prevzeli njihova vztrajnost, premagovanje sebe, prestopanje meja vzdržljivosti, njihova človečnost, prisrčnost.”

Pevka in voditeljica je zadovoljna, da so tekmovalci skozi oddaje letošnjega šova prikazali veliko. “Še bolj kot prej razumem, da vsak od nas nezavedno razvija nekakšne načine za pobeg od težav ali pa tolažbo v stresnih trenutkih. Nekateri se zatečejo v alkohol, drugi v droge, tretji v pretirano fizično aktivnost, četrti si pomagajo z duhovnostjo in peti s hrano. Nekatere od 'pomoči' so za telo dobre, druge pa ga začnejo lahko tudi življenjsko ogrožati. Čeprav je težko verjeti, je očitno hrana ena od močnih odvisnosti, kjer se s skušnjavami srečujemo vsak dan, in se jim je zato še toliko težje upreti. Hrana za trenutek zapolni praznino, pomiri čustva, utiša stres, potolaži,” pove Saša.

“Naši tekmovalci so pokazali ogromno mero odločenosti, da si znova izborijo nadzor nad svojim zdravjem in počutjem. Bili so neizmerno borbeni in so res prestopali meje svojih zmožnosti. Mnogokrat jim je bilo zelo težko, a so vztrajali in z mislijo na svoje najdražje ter lastno zdravje nadaljevali. Velikokrat s solzami v očeh – a brez odnehanja! To izjemno spoštujem, saj vem, kako težki so boji, ki jih bojuješ sam s seboj!” 

Delo pred oddihom

Pevka nam je skozi pogovor razkrila, da jo po vodenju šova čaka še kar nekaj obveznosti, nato pa končno zaslužen družinski oddih. “Ta mesec bom končno izdala novo pesem, za katero načrtujem tudi videospot. Z Miho sva zelo aktivna tudi kot komponista v tujini,” v smehu pove Lenderova in doda: “Prav zdaj morava izpeljati kar nekaj projektov, tako da malo težje načrtujeva oddih, saj se nama načrti hitro porušijo. Vseeno pa komaj čakamo nekaj prostih dni v kosu, ko si bomo z našo Ario privoščili nekaj prepotrebnega oddiha ter si napolnili baterije za nove izzive.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Blaž Vatovec, Bojan Puhek