Saša Lendero: “Zdaj je težko, bo pa potem lepše”

Saša Lendero: “Zdaj je težko, bo pa potem lepše” (foto: Primož Predalič, arhiv Planet TV, osebni arhiv) Primož Predalič, arhiv Planet TV, osebni arhiv
Vir: Story
22. 10. 2015

Svetlolasa lepotica Saša Lendero trenutno preživlja težke čase. Čeprav na poslovnem področju žanje številne uspehe - pred kratkim sta s partnerjem Miho Hercogom naznanila uspehe na tujem trgu, zdaj pa nov korak na svoji voditeljski poti piše tudi z vodenjem druge sezone oddaje Kmetija: Nov začetek - napolnjen urnik terja svoj davek. Zaradi snemanja oddaje je ni doma kar pet dni na teden, njena Aria pa je prav v tem času prvič prestopila šolski prag ...

Saša je delovnega ritma sicer vajena, saj z Miho veljata za enega od najuspešnejših slovenskih glasbenih parov. Da snemanja oddaje terjajo poseben urnik, je Saša sicer ugotovila že lani, vendar je bilo, kot pravi, prav zaradi Arijinih novih šolskih obveznosti preteklo sezono veliko lažje. Ker je lani niso obvezovali šolski urniki, domače naloge in obšolske dejavnosti, je Aria s Sašo v Murski Soboti preživela več časa, zdaj pa sta se morali navaditi na en ali dva skupna dneva na teden. "Aria je bila vajena, da sva jo po prihodu iz vrtca doma vedno pričakala oba. Z objemom in kakšno idejo. Z Miho sva namreč, če se je le dalo, ostanek dela vedno preložila na nočne ure, da smo lahko po Arijinem prihodu popoldneve preživljali skupaj," nam je pojasnila Saša in dodala, da se sicer na začetku letošnje sezone šova njuna odsotnost v družinski dinamiki ni ravno poznala, pozneje pa se je neopazno in počasi začela spreminjati. "Družina se nekako 'prilagodi' odsotnosti enega člana in začne živeti malo drugače. Sicer približno enkrat tedensko prihajam domov za dan ali dva, vendar to vseeno ne more odtehtati petih dni, ko me ni," je pojasnila Saša, ki ji največ slabega prizvoka puščajo prav slovesa.

"Najtežja so, ker sledijo le dan po navdušenem snidenju," dodaja. "Verjamem, da je tako pri mnogo starših, katerih službe zahtevajo več odsotnosti. Vsi trije smo se - sicer s težavo - sprijaznili s tem. To je moje delo in nekaj mesecev bomo stisnili zobe. Ni lahko, saj smo sicer vajeni dneve preživljati skupaj. Z Miho sva zelo povezana tako zasebno kot poslovno in večinoma preživiva skupaj dobesedno 24 ur na dan," nam je zaupala Saša, pri kateri se zaradi njene odsotnosti porajajo tudi skrbi, da bo doma zamudila kakšen pomemben družinski korak. "Ves čas me je strah, tolažim pa se s tem, da bomo po končanem snemanju lahko skupaj precej več, kot imajo možnost starši z običajnimi službami. Zdaj je sicer težko, bo pa potem toliko lepše," dodaja. "Tudi Aria kljub vsakokratnemu težkemu slovesu pogumno prenaša, da smo nekaj mesecev vsak na svojemu koncu. Razume, da je to moje delo, in se veseli trenutka, ko bo projekt zaključen in bomo spet ves čas tičali skupaj. Samo to se ji zdi zelo nesramno, da moramo odrasli delati za to, da bi dobili plačilo," nam je še povedala v smehu.

In čeprav je Sašin dom za nekaj mesecev postala hotelska soba v Murski Soboti, je njen Miha doma prevzel vsa materinska in očetovska opravila. "Zelo samozavestno in z veliko voljo jih je prevzel. Vsakokrat znova se mi razveseli srce, ko vidim, da je Aria navdušena nad njunim urnikom in avanturami, hkrati pa opazim doma vse postorjeno in pospravljeno, domek je krasen, Arijini zvezki pregledani, barvice ošiljene, vse je opravljeno, pa še kakšno novo pesem napiše vsakokrat za najinega avstrijskega založnika. Neverjeten je, res!" je s posebnim žarom v očeh pojasnila Saša, ki je poleg za pomoč pri domačih opravilih izredno hvaležna tudi za njegovo podporo: "Zelo mi je v oporo, da je pripravljen za nekaj mesecev nase prevzeti vse, za kar sva sicer potrebna dva. Ljubezen niso besede! Ljubezen je prav to!" In prav ljubezen je tista, zaradi katere je vse mogoče. Na primer tudi to, da je kljub večstokilometrski razliki Saša še vedno na tekočem z vsem, kar se dogaja v Arijinem šolskem kurikulumu. "Miha vedno poskrbi za to, da sem na tekočem, saj ve, da mi veliko pomeni, da vem, kaj Ario razveseljuje, skrbi, v čem je uspešna, kaj jo je nasmejalo ... Pogosto me pokliče in mi pošilja slikice Arie, njenih zvezkov, risbic ..." nam je povedala in dodala, da Mihu na pomoč velikokrat priskočita tudi njena starša. "Brez njune pomoči bi bilo težko. Neštetokrat popazita na Ario in Aria ju obožuje! Poleg tega moja mamči vsak dan poskrbi vsaj za en zdrav obrok, kar bi Aria in Miha sicer malo zanemarila ter se predala picam, hrenovkam, picam, svaljkom, picam ... picam ... Sem že omenila pice?" je pojasnila v smehu.

In čeprav je Saši zaradi odsotnosti težko, priznava, da bi se ob ponovni ponudbi najverjetneje ponovno odločila za sodelovanje v oddaji. "To je pač moje delo, moja služba, poleg glasbe. Poleg tega gre za projekt v nadaljevanju, od katerega nisem želela dvigniti rok nekje na sredini. Zadovoljna sem, kadar stvari pripeljem do konca, saj sem imela v mladosti prav na tem področju nekaj težav. Tisoč začetih poti in izzivov, a le nekatere sem pripeljala res do konca," je pojasnila Saša in dodala, da so zaradi snemanja oddaje na stranski tir postavljeni pravzaprav vsi njeni projekti. "Kmetija: Nov začetek je zahteven in obsežen projekt, ki žal zahteva popolno prilagoditev na drugih področjih. Med snemanji je časovno in energijsko nemogoče početi še kaj drugega. Zato je v tem obdobju marsikaj na stranskem tiru. Žal tudi glasba. A čas teče hitro in prav kmalu bom spet razmišljala o novih pesmih," nam je povedala. Sicer pa so se lani, po zaključku snemanja, z Miho in Ario skoraj 'zlimali' skupaj. "Res, povsod smo hoteli biti skupaj in vse početi drug z drugim ... Verjetno bo tudi letos tako. Najprej bomo 'prinesli noter' vse dneve, ko smo bili ločeni, potem pa se bo verjetno začel normalen tempo. Seveda si želimo nekam oditi na skupen oddih, a morda bo to težko zaradi drugih projektov, ki naju čakajo z Miho. Vseeno bomo poskusili," je še povedala.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Primož Predalič, arhiv Planet TV, osebni arhiv

Značke: Saša Lendero
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story42/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 42/2015

Story 42/2015, od 15. 10. 2015