Saša Lešnjek (pevka): S Sandy sva si zelo podobni

Saša Lešnjek (pevka): S Sandy sva si zelo podobni (foto: RENE KNAPIC) RENE KNAPIC
Vir: Jana
25. 3. 2019

Nadarjena mlada pevka, ki navdušuje v glavni ženski vlogi muzikala Briljantina.

Ste si film Briljantina med pripravami na muzikal večkrat ogledali?

Med pripravami na muzikal sem si film ogledala le trikrat, ampak le zato, ker je bil to od nekdaj moj najljubši muzikal in sem ga predhodno videla že neštetokrat. Sicer pa nam je režiser preveč gledanja filma odsvetoval, saj je želel, da vloge oblikujemo po svoje, in ne tako, kot so že predstavljene v filmu.

Kako ste bili izbrani za vlogo Sandy?

Na začetku sem bila zelo negotova. Nisem vedela, ali naj se sploh prijavim na avdicijo, saj sem imela po končani srednji šoli v načrtu študij petja v Amsterdamu. Po rahlem prigovarjanju sem se vendarle odpravila na avdicijo, vendar malce prepozno, zato sem ujela le zadnji krog. Ampak očitno je bilo to za ustvarjalce dovolj, za kar sem jim zelo hvaležna. Čeprav sem na avdicijo šla z mislijo, da moram na prvo mesto postaviti študij, sem z nje odšla prepričana, da je to projekt, pri katerem moram sodelovati.

Sandy se med predstavo prelevi iz pridne v odločno, drzno punco. S katerimi njenimi lastnostmi ste se najlažje poistovetili?

Soigralci in prijatelji me velikokrat dražijo, da v muzikalu igram samo sebe. S Sandy sva si namreč zelo podobni, tudi sama ne kadim, ne pijem in ne hodim na zabave prav pogosto, zato najbrž veljam za pridno punčko. Vendar me to prav nič ne moti. Zelo zabavno pa se je občasno urediti in se za kakšen večer preleviti v drzno punco tako kot Sandy.

Muzikal zahteva pevske, plesne in igralske sposobnosti. Kaj vam je bilo največji izziv?

Še najmanj sem bila na začetku izkušena v plesu, ampak bolj kot ples mi je težave povzročala kondicija, zato sem morala veliko vaditi. Toda glede na ogromno količino vaj sem se kar kmalu navadila tempa.

Vaš partner je pevec Alex Volasko. Vam je pri pripravah na vlogo pomagal s kakšnimi nasveti?

Čeprav ga misel na to, da bom v šestih mesecih preživela več časa na vajah kot z njim, ni preveč veselila, mi je vedno pomagal pri pripravah, predvsem kar se tiče priprav na avdicijo. Scena, s katero smo morali prepričati žirijo, je bila namreč tista v avtokinu, kjer je Sandy sama z Dannyjem, zato sva skupaj vadila in je bil Alex moj Danny. Se je pa prijel za glavo, ko je videl koliko poljubljanja je v scenariju. (smeh)

Študirate džez glasbo v Gradcu, kamor se je preselil tudi Alex. Kako preživljata prosti čas?

V Gradcu izkoristiva prosti čas za odkrivanje mesta. Našla sva nekaj prelepih skritih kotičkov, kjer se zelo rada sprehajava skupaj s psičko Bibo.

Stari ste 19 let, vendar dajete vtis zrelega dekleta, ki natančno ve, kaj hoče. Na katere svoje lastnosti ste najbolj ponosni?

Zelo sem ponosna na to, da vedno stojim za svojimi načeli. Nikoli ne morem ostati tiho, če vidim, da se iz koga norčujejo ali da se komu godi krivica. Ponosna sem tudi na to, da bom sledila svojim ciljem in sanjam ne glede na to, kakšne ovire se bodo morda pojavile na moji poti. 

Besedilo: Danaja Lorenčič // Fotografija: Rene Knapič

Priporočamo