Saša Lošić: “Videl sem, kako bom umrl”

Vir: Story
30. 1. 2010

S koncertom v ljubljanski Hali Tivoli 26. februarja se po (pre)dolgem premoru vrača na glasbene odre skupina Plavi orkestar. Saša Lošić - Loša je zato zaskrbljen, saj poleg predstavitve turneje zaključuje še novo ploščo, za katero še vedno nima vseh besedil.

V intervjuju za revijo Story je Loša razkril zanimivo izkušnjo, ki se mu je pripetila letos za novo leto po koncertu v Budvi, ko je skupina Plavi orkestar nastopila prvič po premoru.

»Po koncertu v Budvi sem imel zelo visok krvni tlak in sem najprej mislil, da imam napad panike. Prvič v življenju sem nekomu rekel, naj pokliče reševalce. Verjetno je bilo to posledica treme pred prvim nastopom in še nekaj manjših vzrokov, kot na primer kajenje in alkohol ter veliko soli … Smešno je bilo, ko je natakar klical reševalce in se je zmotil ter po nesreči poklical svojega prijatelja. Izkoristil je priložnost, da se slišita, in mu mimogrede zaželel še srečno novo leto. Kar videl sem, kako bom umrl v neki kavarnici, medtem ko utripajo novoletne lučke … Ob točilnem pultu so bili sicer še ljudje, ki so natakarja priganjali, naj vendar najprej pokliče urgenco, tako da so me naposled odpeljali.

Zdravnici sta mi takoj prepovedali cigarete, pijačo in slano hrano. Poslušal sem ju in začel tudi teči. Res se bolje počutim. Včasih sem živel le za naslednji dan, zdaj pa načrtujem bolj dolgoročno. Žalosti me, ko se zavem, da ne bom mogel narediti vseh stvari, ki si jih želim: prebrati vseh knjig, ki jih imam, pogledati vseh filmov … Zanima me vse, zato sem reden gost antikvariatov, kjer iščem redke knjige. Na internetu se vsak dan ‘nadgrajujem’ z novimi informacijami, poslušam glasbo … Vsega, kar si želim, pač ne bom mogel fizično narediti v času svojega življenja.«

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story