Saša Pavlin Stošič: “Nekega dne bom nosila Elieja Saaba”

Saša Pavlin Stošič: “Nekega dne bom nosila Elieja Saaba” (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
29. 11. 2015

Tokrat smo pred modni objektiv postavili igralko Sašo Pavlin Stošič, ki pravi, da je preprosto, ustvarjalno dekle, ki rado odkriva nova obzorja in se vedno znova zaljublja v film in gledališče.

Story: Ste dekle številnih talentov, saj govorite več jezikov in znate celo sabljati, deskati na vodi in še kaj. Kaj od naštetega je vaš hobi?

Zadnje čase so moj edini hobi dolgi sprehodi z mojima psoma Marlonom in Luno. Za vse drugo trenutno ni časa. Sicer pa rada deskam na valovih, potujem, rada imam tuje jezike, rada berem in pojem pod prho. (smeh)

Story: Še pred igralsko kariero ste odre odkrivali s pomočjo plesa. Kateri ples vas še danes popelje v drug svet in zakaj?

Vsi plesi so magični na svoj način, meni najljubši pa je sodobni ples. Pri plesu lahko, podobno kot pri igri, izraziš počutje, čustva, ne da bi pri tem uporabljal besede. So trenutki, ko človek potrebuje čas zase, ko je vsak pogovor odveč in ko se mora enostavno odmakniti in razmisliti določene stvari. In verjamem, da ima vsak človek svoje zatočišče, kamor se lahko skrije ob takšnih trenutkih. Pri nekaterih je to glasba, pri drugih droge ... Pri meni pa je to ples.

Story: Kdaj ste prvič začutili, da bi radi postali igralka?

Velika ljubezen do filma me spremlja že od otroštva. Veliko prostega časa in žepnine sem kot najstnica porabila v gledališčih. Nikoli nisem konkretno razmišljala, da bi študirala igro - vse do konca gimnazije, ko sem si morala odgovoriti na vprašanje, kaj bi rada počela v življenju, kaj je tisto, kar me veseli. In takrat je moj odgovor postal očiten.

Story: Na katero delo ste v svoji mladi karieri najbolj ponosni?

V vsako vlogo vložim enako količino truda, pa naj je to mladinska predstava ali predstava dramskega odra, in na svoje delo sem ponosna. Zelo pa me veselita potovanje in uspeh našega filma Drevo, ki je pred kratkim postal tudi slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja.

Story: Nekje sem zasledila, da ste velika oboževalka Charlieja Chaplina. Zakaj vas je v rani mladosti tako prevzel? Ga ob kakšni priložnosti posnemate?

Ker je Charlie Chaplin preprosto genialen! Zagotovo mi je bil v navdih pri kateri izmed vlog.

Story: Glede na to, da smo tokrat pred modni objektiv postavili igralko, me zanima, v katero (tudi modno) obdobje bi se z veseljem vrnili in kakšno zgodovinsko vlogo bi želeli igrati?

Teleportirala bi se v obdobje, ko so bili lepotni ideali drugačni. Ko so obline veljale za del ženske lepote in ko v glavah deklet še ni bilo vtisnjeno prepričanje, da sta presušeno telo in stradanje pot do popolnosti.

Story: Pa imate tudi sicer radi modo, jo spremljate?

Ja. Moda je eden od načinov, s katerim lahko izrazim svojo osebnost, vendar ji ne posvečam pretirane pozornosti, ker dajem prednost tistemu, kar me notranje izpopolnjuje, pred zunanjim videzom.

Story: Kakšen pa je vaš osebni slog in ali veliko nakupujete?

Moj stil je minimalizem, obožujem tudi udobne, razvlečene puloverje in dolge obleke. Čeprav imam rada modo, pa nisem tista punca, ki bi jo pogosto videli v trgovinah z oblekami.

Story: Imate kakšno posebno modno obsesijo?

Nekega dne bom nosila kreacije Elieja Saaba. (smeh) Njegove obleke so čudovite in ženstvene.

Story: Morda tudi kakšen modni kos ali pa nakit, ki vam je še posebej pri srcu ... Ki ste ga dobili od ljubljene osebe?

Zelo rada nosim svoja boo packa, ki pristajata h kateremukoli stajlingu. Črnega sem dobila od Mihe in belega od najmlajše sestre Gaje.

Story: Čemu bi se v življenju težko odpovedali?

Dobri hrani.

Story: V seriji Usodno vino igrate nasprotnico partnerja, igralca Mihe Rodmana, s katerim vama je skupno tudi to, da sprva nista želela postati igralca. Je usoda hotela, da se srečata na odru in pred kamerami?

Najbrž že. (smeh)

Story: In še, kaj so dobre in kaj slabe strani tega, da igrata skupaj?

Kadar sva skupaj pri projektu, si lahko prišepetavava z nasveti, kako kaj izboljšati pri igranju. Seveda pa se kdaj zgodi, da sva manj potrpežljiva drug do drugega, ker se zelo dobro poznava. Vsekakor pa se imava super, kadar delava skupaj.

Napisala Manja Plešnar
Fotografije Helena Kermelju
Stiliranje Petra Rozman
(Saša nosi vsa oblačila iz trgovine s konceptom PENTLJA) 
Pričeska Irena Hrušovar za Mič Styling
Ličenje Tadeja Šterk za Make Up Artist Center

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story47/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 47/2015

Story 47/2015, od 19. 11. 2015