Saša Lendero in Miha Hercog: Skupaj sta več kot 20 let, a vse ni vedno šlo kot po maslu

Saša Lendero in Miha Hercog: Skupaj sta več kot 20 let, a vse ni vedno šlo kot po maslu (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
28. 2. 2021

Kljub epidemiji se ni povsem vse ustavilo, tudi nekateri šovi se snemajo, zato imata tudi Saška Lendero in njen Miha Hercog polne roke dela. Nas je zanimalo, kaj točno počneta, kako uskladita vse obveznosti in kako živita v tem nenavadnem obdobju.

Saška, najprej klišejsko vprašanje, zakaj ste se odločili za sodelovanje v šovu?

S televizijo Planet TV sem sodelovala že pri številnih uspešnih projektih, prav tako s produkcijo Pirana. Vem, da me poznajo dovolj dobro, da me ne bi povabili k sodelovanju, če šov ne bi bil primeren zame ter združljiv z mojim stilom ali načeli. Poleg tega me je koncept oddaje očaral že na prvi pogled, saj gre za zelo zabavno, svežo in drugačno televizijsko vsebino.

Dejstvo, da je bil k sodelovanju povabljen tudi moj Miha (Miha Hercog, op. p,), je naredilo vse skupaj še bolj zanimivo. Imela sva srečo, da sva lahko glasbene projekte za tujino časovno zamaknila, saj bi se sicer morala soustvarjanju oddaje Kdo si ti odpovedati, kar pa bi bilo, glede na do zdaj videno in doživeto, velika škoda.

Saša Lendero

Sicer pa vam šovi niso tuji, tudi kot voditeljica ste se že odlično izkazali. Ampak glasba oziroma petje je verjetno še vedno na prvem mestu?

Res je! Za menoj je že kar lepo število televizijskih projektov in vodenje je nekaj, kar zelo rada počnem. Kljub temu pa glasba ostaja moja prva ljubezen. Zadnja leta sicer skupaj z Miho kot avtorja melodij mnogo bolj aktivno delujeva v Avstriji, Nemčiji in Švici, vendar pa se vsakokrat znova kot otrok veselim svoje nove pesmi, saj ni lepšega občutka kot to, da zapoješ v maternem jeziku z domačim občinstvom. Tega ne more nadomestiti noben uspeh v tujini!

Po tem, kar beremo o šovu, bo res zabaven. Sta se morala kaj posebej pripravljati? Oziroma kako je prišlo do ideje, da sodelujeta oba z Miho?

Najmanj, kar lahko o šovu zatrdim, je to, da je zelo, zelo zabaven! Pa tudi sproščen, spontan in resnično vrhunsko narejen. Ne vem, ali smo v Sloveniji že kdaj videli kaj približno takšnega. Kamer sploh ne moremo prešteti, scenografija in oder jemljeta dih ... Najbolj pa nastopi zvezdnikov pod maskami. Noro! Presenetljivo in vrhunsko!

Pravzaprav nimam pojma, kako je prišlo do tega, da z Miho, sicer v nasprotnih ekipah, sodelujeva oba. Preprosto sva bila povabljena k sodelovanju. Miha ima zelo poseben, a zelo simpatičen smisel za humor in vesela sem, da bo z njim zabaval tudi druge in se mu ne bomo krohotali samo doma.

Z Miho sta res usklajen par, če se ne motim, že več kot 20 let. Tudi delata skupaj, kar je za marsikaterega nepojmljivo. Kako vama uspeva, da se vajino zasebno in poslovno življenje tako zelo prepleta, a še vedno ostajata skupaj?

O, ja! Res je za nama že 20 skupnih let in res nama je lepo. Rada sva drug z drugim! Še vedno ... morda še bolj! Vseeno pa najini zvezi ne bi mogla vedno reči idealna. Bili so trenutki preizkušenj, razočaranj, žalosti, jeze ... Kot pri vseh.

A vedno, kadar je bila zveza na razpotju, sva presodila, da je njena vrednost prevelika, da bi jo prepustila koncu. Zavihala sva rokave in aktivno vlagala svoj čas, pozornost in energijo. Vsakokrat sva si po krizi postala še bližje in se nečesa naučila. Ž

ivljenje prinaša mnogo presenečenj in ne poteka vedno v skladu z našimi željami. Zato ne vem, ali bova ostala za vedno skupaj. Vendar pa si to zelo želim. Vse, kar si še želim, bi rada doživela z Miho, in želim si, da bi skupaj dočakala tudi starost.

Miha Hercog

Pred javnostjo nikoli nista skrivala, da imata krize …

Težav v odnosu nisva ravno razkrivala, vseeno pa tudi nisva skrivala, da so krize kdaj pa kdaj bile. Krize so zdrave! Pomenijo, da je prišel čas, ko je treba v zvezi ali zasebno nekaj spremeniti, narediti korak naprej ali pa se raziti. Krize so mejniki, so razpotja ... in hkrati priložnosti.

Nobena kriza ni lahka. Včasih je zelo težko. Pa vendar vedno pridejo z razlogom. Marsikatera kriza pomeni priložnost za to, da odnos postane še globlji, še trdnejši in lepši. Tako sva jih vzela mi­dva in danes sva hvaležna za vsako od njih, čeprav bi se takrat lahko tudi poslovila in se podala v nove odnose. Mislim, da lekcije, ki se jih ne naučimo, ponavljamo znova in znova, ne glede na to, kolikokrat zamenjamo partnerja.

Kako je za vaju sicer minilo to nenavadno leto? Se je veliko spremenilo ali vajino delo lahko tudi v takih okoliščinah poteka nemoteno?

Leto je bilo vsekakor težko. Zame se je začelo s svežo bolečino ob smrti moje drage mami, nadaljevalo pa se je kot v nekih čudnih sanjah, kjer se ne moreš premakniti in steči. Kot ujeti v neko smrdljivo močvirje šokantnih naslovov, strahu, dodatnega zastraševanja, slabih novic, nezaupanja, razočaranj nad postopki, sočutja ob osamitvi starih in bolnih ...

Skratka, nemogoče je, da se preteklo leto s svojimi lepljivimi lovkami ne bi dotaknilo vsakega od nas. Ljudje smo družabna bitja in težko živimo ločeni. Sama od začetka marca nisem imela nobenega nastopa. Torej že skoraj leto dni! Na srečo je del najinega dohodka povezan s tujino in avtorstvom. Bila sva sicer zelo ustvarjalna, vendar tudi v tujini zvezdniki niso nastopali, tudi izidov cedejev je bilo manj. Na srečo pa 'šlagerji', glasba, za katero piševa, doživlja ponovni razcvet.

Saša Lendero, Miha Hercog

Med korono, karanteno in sredi vsega, kar se nam dogaja, je verjetno sodelovanje v šovu prijetna popestritev?

Prav zares! Zamenjali smo okolje in vsak dan se nasmejemo, da nas vse boli. Snemanje tega šova je resnično zdravilno, brez vsakršnih neželenih učinkov.

Kako sploh uskladita vse in sta poleg tega še vestna starša?

Ne vem, ali sva tako vestna starša, vsekakor pa se trudiva biti dosledna, ravno prav stroga, prisotna in pozorna. Predvsem pa sva zelo ljubeča, saj bi bila vsa najina ljubezen do Arie brez pomena, če ji je ne bi znala pokazati.

Ampak kdaj pa kdaj vam gre pa Miha zagotovo malo na živce? No, mogoče tudi vi njemu …

Ooo, seveda mi gre kdaj malo na živce in seveda grem tudi jaz njemu. In seveda greva drug drugemu! (smeh) Takrat sva malo tečna, malo zajedljiva in mogoče nekaj minut vsak na svojem koncu. Potem pa naju to stanje zelo hitro začne motiti. Takrat se pogovoriva, opravičiva, razloživa ... Nikoli nimava tihih dni ali tednov. To se obema zdi čisto prenaporno in predvsem povsem neplodno.

V tujini žanjeta izjemne uspehe, nam poveste kaj več o tem?

V tujini se nama je uspelo prebiti med zelo zaželene avtorje šlager glasbe in ponosna sva na to, da najine melodije prepevajo največja imena tega žanra, kot so Helene Fischer, Andreja Berg, Beatrice Egli, DJ Otzi, Semino Rossi, Andy Borg, Die Amigos ...

Kakšne so napovedi glede na situacijo? Kakšni so vajini načrti?

Hmmm ... res si želim, da bi lahko delala načrte, a si jih sploh več ne upam, saj so v zadnjem letu kar po tekočem traku padali v vodo. Želim si samo normalno živ­ljenje, kjer bomo lahko pridni, kreativni, vsaj malo varni in zdravi.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Planet Tv, Osebni Arhiv

Nova Story že v prodaji

Story