Saška Lendero: Aria je blagoslovček

Vir: Lea
29. 7. 2009

Dober mesec dni je že minil, odkar je velika ljubljenka slovenskega občinstva Saša Lendero skupaj s svojim izvoljencem Miho Hercogom povila hčerkico Ario. Družinica ob našem srečanju ni mogla skriti presrečnih obrazov, ki so še en dokaz več, da so otroci naš največji zaklad.

Če je Saška v vseh letih po večini slovenskih glasbenih prizorišč s svojim glasom in stasom navduševala množice, je najlepše darilo sebi, najbližjim kot tudi prijateljem in znancem podarila z rojstvom male Arie. Še danes pa kar ne more verjeti, da je majhna štručka stara že več kot mesec dni.

“Vse se je odvilo zares tako hitro, da še kar ne dojemam. Še vedno podoživljam trenutek, ko sem se je prvič dotaknila in jo stisnila k sebi ali pa prvič videla, kako jo je vso drobceno takoj po rojstvu v naročje vzel moj Miha.”

Ta trenutek je bil za novopečeno mamico edinstven in magičen, saj sta tako hčerkica kot njen očka postala najpomembnejši osebi v njenem življenju. “Tako zelo srečna in združena sva bila v tistih čudežnih trenutkih, da ni mogoče opisati,” dogodek opisuje Saška, ki je dan po porodu od samega vznemirjenja, sreče in pričakovanja vstala že pred sončnim vzhodom.

“Si predstavljate, ko človek dobi občutek, da se je ponoči tudi on na novo rodil. Kot bi vse slabe stvari zdrsnile iz mene, ostali pa sta le sreča in neverjetna ljubezen.”

Prišli so tudi krči ...

Da morajo doječe matere ob rojstvu svojih otrok zares dobro paziti na to, kaj pojedo in česa ne, je splošno znano. A nekaj je teorija, drugo pa praksa. Vsak otrok je po sebi drugačen, za kar vedno poskrbi mati narava. Tako je mala Aria očka Miha in mamico Saško prve tri tedne povsem impresionirala, saj je, kadar ni črpala mamičine zaloge hrane, ves čas pridno spala.

“Z Mihom sva prav zalezovala budne trenutke, da sva lahko občudovala njene velike očke. Za tem pa je prišlo malce težje obdobje – teden precej hudih krčev, ki naju je povsem razžalostil, saj je težko gledati nebogljenega revčka, ki se zvija v bolečinah, ti pa ji ne moreš pomagati drugače, kot da jo poskušaš potolažiti.”

Pevka je tako sama pri sebi sprejela še bolj stroge ukrepe, ko je govora o prehrani. Paprika se je v vseh oblikah izkazala za prav kruto zelenjavo, Saška pa je s seznama prehrane črtala tudi paradižnik, por, fižol, grah, vegeto, poper, svežo zelenjavo, sadje, kavo, večino mleka in še bi lahko naštevali.

“Obenem sva v dar prejela tudi precej učinkovite kapljice iz Londona, ki jih Arii odslej dajeva pred vsakim obrokom in sva tako krizo omilila,” pove ponosna mamica in zaupa, da ob vsakem previjanju mali Arii z očkom v smeri urinega kazalca tudi nežno pomasirata trebušček.

Prepeva ji tudi Miha

Če je Saškin partner Miha Hercog odličen v vlogi glasbenega producenta in ima dober vonj za iskanje potencialnih pevskih talentov, pa pred rojstvom nikoli ni veljal za izredno tehničnega tipa človeka. No, z rojstvom Arie se je ta teorija porušila, saj je mojster Hercog pokazal svoje skrite talente, doma pripravil vse potrebno za prihod mamice in novorojenčice, poleg tega pa med drugim povsem sam izdelal previjalno mizo.

Aria ima zdaj tudi vedno daljša budna obdobja in kot v smehu zatrjuje mamica, ima zase vse manj časa, zato je očkova pomoč še kako dobrodošla.

“Naspana res nisva preveč, saj jaz dojim, Miha pa v vmesnih obdobjih ziblje zibko, ponuja dudko ali zaspano mrmra ˝sijaj, sijaj sončece…” Tudi sicer Ario zelo pogosto previje, velikokrat jo prav on umiri in uspava, saj mu v trenutkih joka to najbolje uspeva. Obvlada pa tudi kopanje. Pri uspavanju in kopanju je sicer vedno tako, da na koncu ne veš, kdo bi moral tretmaju podleči – ob uspavanju Arie prej zmanjka Mihca, pa tudi pri kopanju sta oba približno enako mokra.” (smeh)

Razneženi dedki in babice

Z novopečenima staršema se seveda najbolj veselijo starejše generacije Lenderovih in Hercogovih. Dedki in babice se namreč kar topijo od navdušenja nad njihovo vnukinjo.

“Mihovi starši nas pogosto obiščejo, moji pa tako ali tako živijo v pritličju iste hiše in se vidimo nekajkrat na dan. Najinega ‘pazlovčka’, kot Ario ljubkovalno kličeva, se kar ne morejo nagledati. Predvsem moja dva nama pomagata na vse načine, pogosto tudi skuhata kosilo, tako da smo ob obedu za mizo kot kakšna prisrčna plemenska skupnost (smeh), ob sobotah pa družinska kosila prevzame Mihova stran.”

Po videnem in slišanem za zaključek ostane le: Srečno, popolna družinica!