Saška Lendero: Aria ji je razbila nos

Vir: Lea
29. 7. 2012

Pred dnevi smo na uredništvo prejeli informacijo, da so priljubljeno pevko Sašo Lendero v soboto zvečer opazili na ljubljanski urgenci. Menda je prišla iskat pomoč zaradi hudih bolečin v glavi.

Naš vir, ki je na urgenco prišel, ko je bila Saša očitno že nekaj časa tam, nam je povedal, da ga je presenetilo, da je pevka zares taka kot v medijih. Bila je zelo prijazna in se hitro zapletla v pogovor z drugimi čakajočimi ter mimogrede priskočila na pomoč še starejši gospe na bolniški postelji, ki je potrebovala pomoč.

Pravi, da je šele takrat postal pozoren, ko je slišal staro gospo reči: "Ja, gospa Lendero, kaj pa vi tukaj?" Takrat je slišal Saško razložiti, da ima najverjetneje zlomljen nos in da prihaja zaradi zelo hudih glavobolov. Po slikanju je Saša pokimala moškemu, ki je čakal z njo: "Ja, zlomljeno!"

Počilo je in zaškrtalo ...

"Novice se pa res hitro širijo, vidim," se je nasmejala Saša, ko smo informacijo želeli preveriti tudi iz prve roke. Potrdila nam je tisto, kar smo slišali o zlomljenih kosteh. Sredi prejšnjega tedna jo je namreč hčerkica Aria med jutranjim crkljanjem, ko zleze v zakonsko posteljo, po nesreči zelo močno udarila v nos z zadnjim delom glave.

"Močno je počilo in prav nagnusno zaškrtalo ter seveda nemarno zabolelo," se – zdaj že v smehu – spominja Saša. Ker je že takoj po udarcu bolečino blažila z ledom, ji nos sploh ni kaj dosti zatekel. To je bil razlog, da je še nekaj dni po nesreči mislila, da jo boli samo zaradi tako močnega udarca.

"Ko pa je bila bolečina vse hujša in štiri dni ni popustila niti za eno uro, poleg tega pa mi je začelo zatekati še oko, sem se vendarle odpravila na urgenco," nam je zaupala. "Ker pa nisem bila nič podpluta in tudi nos je stal dokaj naravnost, zdravniki niso menili, da gre za zlom. Vseeno so me slikali in diagnoza (zlom nosnih kosti) je pokazala, zakaj tako hud in neprestan glavobol. Povedali so mi, da se bodo kosti sčasoma same zarasle, če bom želela popraviti vizualno škodo, pa naj se obrnem po pomoč k plastičnemu kirurgu. No, meni se sprememba ne zdi tako velika, da bi razmišljala o tem. Samo naj se hitro zaraste."

No, vsekakor je bolje, da je imela Saša težave s prepričevanjem o tem, da gre očitno za večjo poškodbo, kot da bi resnost zloma dokazovala s podplutbami in otečenim nosom. Saša je tako na lastni koži dokazala, da so ledeni obkladki izjemno učinkoviti.