Saška Lendero: Imajo živo igračko

Vir: Lea
13. 1. 2010

Šest mesecev mineva, odkar je velika ljubljenka slovenskega občinstva Saša Lendero povila malo štručko, ki sliši na ime Aria. In če smo njeno rojstvo pospremili z največjim navdušenjem, nas je toliko bolj razveselilo to, da smo bili po tem, ko je Aria postala že prava ‘dojenčica’, deležni idilične zimske pustolovščine srečne družinice.

Vsi kar žarijo, sploh očka in mamica sta navdušena nad vsako potezo navihane Arie, ki po besedah mamice neizmerno uživa v vsakem budnem trenutku, zato se vedno poskuša zbuditi čim prej, tako podnevi kot ponoči.

‘’Res je pravi sonček. Ves čas se smeje, vriska in na ves glas cvili od veselja. Vse jo spravlja v smeh: muca, sneg, opazovanje, poslušanje pogovora po telefonu, hranjenje, poskusi uspavanja, celo kakšna huda in odločna beseda,’’ zaupa Saška in v smehu pripomni, da vzgajanje za zdaj ni prav nič uspešno.

Baliska, kot jo ljubkovalno poimenujeta starša, je navdušena tudi nad okolico, saj je prav vsak dan zunaj – ne glede na vremenske razmere. ‘’Že ko vidi pajacka in kapico, se začne smejati in vriskati. Zunaj je noro rada, je kot uročena – strmi v svet okoli sebe in se čudi.’’