Saška Lendero: Izbrala je porodnišnico

Vir: Nova
1. 6. 2009

Začetek julija, ko bo Saška Lendero prvič postala mamica, se nezadržno bliža, zato je bil že skrajni čas, da izbere porodnišnico, kjer bo dojenček privekal na svet.

Saška in njen partner Miha Hercog sta najprej odšla na pogovor v postojnsko porodnišnico in bila nad odnosom osebja in predstojnika, dr. Merla, tako navdušena, da sta se takoj odločila, da bo porod vodil on. Pa še en pomemben razlog je obrnil tehtnico v prid Postojni. »O ljubljanski porodnišnici nikoli nisem slišala nič slabega, a tam je tako težko parkirati, da bi me bilo strah, da me bo Miha že s popadki dal pred porodnišnico ven in se bom morala sama znajti, medtem ko bo on dve uri iskal parkirišče,« pravi.

Tako Saški kot Mihu pa ugaja tudi to, da v Postojni upoštevajo želje porodnic. Saška sicer trdi, da nima nobenih zvezdniških muh, le za obiske si je zaželela, da jih bo imela, kolikor bo hotela in kolikor dolgo bo hotela. »Če bom utrujena, si bom gotovo želela samo mir in to, da sem sama z dojenčkom, morda pa mi bo ustrezalo tudi, da bo kdo pri meni več ur. Ker bom obiske lahko sprejemala ves dan, se ne bodo mogli vsi zvrstiti naenkrat,« že razmišlja vnaprej. 

Vv porodnišnici so se tudi dogovorili, da bo Saška rodila čim bolj naravno, pripravljena je tudi prenašati bolečine: »A le od 1 do 6 po bolečinski lestvici, če bo šlo višje, pa mi bodo dali kakšno sredstvo za lajšanje bolečin, ki ga bom seveda z največjim veseljem zaužila.« 

Sonči Nered Čebašek