Saška Lendero: Nikamor brez Arie!

Saška Lendero in Aria (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
11. 6. 2012

Pevka Saša Lendero se je na snemanje videospota za pesem Kaj mi delaš odpravila na Tenerife. Tja jo je seveda spremljala tudi njena družina, partner Miha in hčerka Aria.

"Niti za trenutek nisva razmišljala o tem, da bi Aria ostala doma. Že nekaj mesecev ji ogromno pomeni, da skupaj vandramo naokoli, in če se le da, jo vzameva s seboj tudi na nastope, snemanja in aktivnosti, ki niso preveč pozno zvečer. V tem zelo uživa. Vse komentira, prepeva, ves čas pleše, vsakogar kaj sprašuje ... Pravzaprav je najtežji vedno tisti del, ko jo je treba nekako prepričati, da ne more z mano na vsak oder," odgovarja Saša na vprašanje, ali sta z Miho premišljevala, da bi Ario pustila doma v varstvu babic in dedkov, ter na Tenerife odpotovala sama.

Njuna hčerka, ki bo kmalu praznovala tretji rojstni dan, se je poti neznansko veselila in vsakomur, ki ga je srečala, razložila, kam odhaja. Štiri dni pred odhodom je imela spakirane že vse igrače.

"Težava je bila le v tem, da so bile to skoraj čisto vse igračke, kar jih ima. Zelo težko ji je bilo razložiti, da ne more vzeti s seboj kupa igrač, ki je bil višji od nje. (smeh) Na koncu smo s seboj vzeli najljubšo barbiko, vse njene čeveljčke in oblekice, papir, flomastre, štampiljke in njeno preljubo Kihico, punčko, od katere se ne loči že pol leta, z njo obvezno tudi spi. Izvirno Kihico smo izgubili pred letom in pol in ves čas je spraševala po njej, jo iskala in klicala. Že septembra je govorila, da bo Dedka Mraza in Božička prosila samo to, da se njena Kihica vrne. Z Miho sva pregledala vse trgovine, ves splet, kupila ogromno punčk, ampak za vsako je izjavila, da to ni njena Kihica ... Potem pa spet v jok: Kjeee je moja Kiiihicaaa??? Nazadnje sva v Nemčiji vendarle našla eno, ki ji je bila povsem podobna in jo celo oblekla v oblekice izgubljene punčke. Tokrat je vžgalo ... in od takrat jo ima ves čas na očeh."

Kihica jo je seveda spremljala tudi na letalu. Aria je bila med poletom pridna in potrpežljiva, le ob pristajanju je motil pritisk v ušesih, ki zna včasih kar presneto boleti. Zato sta Saša in Miha nazaj grede ponudila stekleničko, da je sesala in požirala. Družina je na Tenerifu preživela zares lep teden in Saša pravi, da se bodo tja zanesljivo še vrnili.

"Imeli smo krasne apartmaje, zajtrkovali smo v lastni režiji, saj se nakupom nismo mogli izogniti, poleg tega pa imamo zjutraj vsi raje čim več zasebnosti in počasno ogrevanje. K sreči je bila taka vsa ekipa. Zvečer pa smo šli na obalo ter odkrivali različne restavracije. Všeč so nam bili tapasi, to so nekakšne majhne predjedi, ki pa jih prinesejo ogromno, tako da si na koncu sit kot boben in zadovoljen, ker si brbončice pasel na kakšnih 20 različnih jedeh," opisuje pevka.

Tam je posnela tudi videospot za svojo novo pesem Kaj mi delaš, in kadar je snemala, je Ario zaupala v varstvo Mihi ali pa Jessy, dekletu prijatelja in sodelavca Boštjana. Mala punčka je na peščenih plažah uživala, ekipi in mamici pa je pomagala tudi pri snemanju. Saši je urejala lase in jo ličila ter na vsak način hotela plesati z mamico.

"Na ta račun imamo ogromno materiala, ki ga ne bomo mogli uporabiti, saj poleg mene vsa zamaknjena pleše še Aria. Včasih je prišla v kader tako diskretno, da je kar nekaj časa ni nihče opazil. (smeh). Sicer pa se je igrala pet metrov od mene, le da so kadri tako postavljeni, da se tega ne vidi. Vse se da, če se hoče! Skoraj ... Vsi, ki so imeli kdaj priložnost spoznati Ario, so prepričani, da je rojena za nastopanje. Rada je v središču pozornosti in večino časa je zelo dobre volje. "Večinoma je res zelo dobrovoljna, le ko je zaspana, postane včasih ... ah, kaj bi razlagala?! (smeh) ... Verjetno to, kako je z otrokom pred spanjem, vejo vsi starši. Včasih jo potem vprašam: Aria, kaj ti pa je, da si taka? Pa pravi - že skoraj v joku: Mamica, tečna sem! Utrujena sem, uboga revica sem! (smeh) Kako boš potem jezen!?" je razneženo razložila Saša.

Nova Story že v prodaji

Story