Saška Lendero: Žalijo jo in ji grozijo!

Očitno se bojijo, da bi lahko Saša spodbudila preveč svojih privržencev, saj je znano, da jo imajo radi resnično po celi Sloveniji.  (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
4. 1. 2013

»Ti si ogabna rdeča komunajzerka,« je le eden od številnih žaljivih komentarjev na fb-profilu Saše Lendero, ki dokazuje, da je pevka postala tarča ogabnih napadov. 

 In ne samo to! Po naših informacijah naj bi priljubljeni pevki, ki je pred kratkim z zasedbo SWAM posnela skladbo Dihamo za Slovenijo, celo grozili! In to samo zato, ker je ob zadnjih demonstracijah zelo aktivna in se je postavila celo v prve vrste.

Tisti, ki si o Saši Lendero mislijo, da je samo dekorativna svetlolaska, so v velikanski zmoti. Ne samo da je s tem, ko je že desetletje na vrhu priljubljenosti, dokazala, da zna prepoznati skladbo, ki bo všeč ljudem, da ima talent in sposobnosti, da jo imajo rade množice, pač pa je tudi poleg svojega 'rednega' dela dokazala, da blond barva las še ne pomeni, da ima dekle v glavi prepih.

Prav nasprotno! Saša je že pri svojih projektih dokazala, da je tudi uspešna poslovna ženska, verjetno najbolj pomembno pa je to, da je tudi izjemno srčna in ima veliko empatije do tistih, ki v življenju niso imeli takšne sreče, kot jo ima sama.

Saša je zato vsa leta, odkar je začela nastopati, redno pela na dobrodelnih prireditvah, pred časom pa je začela opažati, da sama in tistih nekaj posameznikov, ki se trudijo pomagati drugim, pač ne more rešiti vseh težav. Še posebej, ker je zaradi vse večje krize situacija v državi vse bolj resna. Saša je zato že pred časom začela bolj resno spremljati gospodarsko in politično situacijo.

Za spremembe
Čeprav se sama nikoli ni politično opredeljevala, se je s to tematiko začela ukvarjati bolj sistemsko, saj jo zanima, ali se lahko kaj spremeni na bolje. Prav zato je bila med prvimi (kar se tiče bolj znanih obrazov, pa verjetno kar prva), ki so začeli glasno opozarjati na nepravilnosti tudi javno.

In prav zato ni razmišljala, ali naj se udeleži demonstracij, saj si med drugim želi, da bi bilo za njeno hčerko Ario nekoč življenje bolj rožnato, kot je danes. Ampak očitno gre nekaterim, ki so globoko vpleteni v politične mreže, na živce, da imajo demonstracije tudi takšno zvezdniško podporo.

Očitno se bojijo, da bi lahko Saša spodbudila preveč svojih privržencev, saj je znano, da jo imajo radi resnično po celi Sloveniji. Tako so se že pred časom začeli stopnjevati pritiski z grožnjami in žalitvami, vendar Saša ne misli popustiti. »Očitno je že to, da bi rad pomagal drugim, danes nevarno,« pravi Saša, ki želi poudariti, da sama nima razloga za demonstracije, saj živi dovolj dobro, da nima skrbi glede eksistence. ž

Ampak žal je tudi na svojih koncertih in poteh po Sloveniji videla preveč tistih, ki imajo takšne težave. »V prvih vrstah na demonstracijah stojim zato, ker je veliko takih, ki bi delali, pa ne morejo. Veliko je takih, ki so delali, pa so jim uničili podjetja. Vse več je ljudi v težavah in z nekaj dobrodelnimi koncerti se to ne bo rešilo. Zdaj posamezniki ne moremo več pomagati, treba je stopiti skupaj in spremeniti sistem,« pravi Saša.

 

Napisala Sonja Javornik