Sašo Avsenik: Tudi likovna umetnost lahko ujame Avsenikovo prisotnost

21. 11. 2019
Deli
Sašo Avsenik: Tudi likovna umetnost lahko ujame Avsenikovo prisotnost (foto: Goran Antley)
Goran Antley

Ko omenimo ime Avsenik se v hipu spomnimo na številne uspešnice, predvsem pa ob tem ne moremo mimo skladb Na golici, Tam, kjer murke cveto, Slovenija od kod lepote tvoje, Pri Jožovcu ter mnogih drugih.

Seveda pa je z glasbo še kako povezana umetnost in to ve Slavkov sin, akademski slikar Martin Avsenik (57), ki se poleg slikarstva zadnja leta osredotoča na projekte, v katerih s pomočjo sodobne tehnologije združuje vizualno umetnost, zvok in arhitekturni prostor v edinstveno celoto.

In tako je nastala tudi umetniška slika, ki jo je na družbenih omrežjih predstavil Slavkotov vnuk, Sašo Avsenik. "Ne samo zapuščina Avsenikove glasbe, tudi likovna umetnost je tista, ki lahko ujame brezčasnost Avsenikove prisotnosti. Avtor tega klasičnega portreta v olju, na katerem je upodobljen legendarni Slavko Avsenik, je njegov sin, akademski slikar Martin Avsenik. Avtor sicer pravi, da njegov oče velja za težko upodobljivega v smislu doseganja podobnosti. Kaj pa menite vi, je ujel njegovo podobo?" se je na koncu vprašal 28-letni Sašo Avsenik, ki v okviru Ansambla Saša Avsenika nadaljuje s tradicijo, predvsem pa z večno in edinstveno Avsenikovo glasbo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord