Sašo Avsenik z velikimi koraki nadaljuje glasbeno pot svoje družine. Prav tako kot njegov stari oče oziroma ata, kot ga imenuje, veliko nastopa v tujini, zato je njegov delovni dan zelo raznolik.
3.00 Vstanem in se uredim.
4.00 S preostalimi člani se dobimo na postaji in zložimo vse v kombi. Odpravimo se proti Karavankam, med vožnjo naročim zajtrk.
4.30 Na Hrušici tradicionalno pojemo naročeni zajtrk. Sam najraje popijem smuti in pojem toast ali cheesburger.
9.00 Prihod v Salzburg.
10.00 Postanek v kraju Hochfellen. Tam velikokrat kupim revijo ali avdioknjigo za utrjevanje nemščine, saj veliko povezujem v nemščini.
14.00 Prihod v Stuttgart. V kombiju imamo s seboj hrano. Pripravimo si kosilo, pojemo.
15.00 Priprave v koncertni dvorani.
18.00 V hotelski sobi se ogrevam za nastop – na harmoniki. Sledi krajši sprehod po okolici.
20.00 Koncert.
23.00 Po koncertu se s fanti odpravimo v bližnji lokal, kjer si privoščimo pijačo. Sam nerad pijem alkohol pred spanjem, zato popijem kaj brezalkoholnega.
1.00 Spanje.
Besedilo: Aleš - Rod // Foto: Goran Antley