Sašo Gačnik in Jelka Verk: Strastna in predana drug drugemu

Sašo Gačnik in Jelka Verk: Strastna in predana drug drugemu (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
29. 11. 2017

Jelka Verk in Sašo Gačnik sta eden od bolj zanimivih slovenskih parov, ki sta se spoznala prek skupnega prijatelja. Jelka je sicer najbolj znana pod vzdevkom 'mama slovenskih misic', saj že več kot 15 let sodeluje pri različnih lepotnih tekmovanjih, lani pa je prevzela licenco in vodenje najprestižnejšega med njimi - Miss Slovenije. Sašo pa je glasbenik, ki deluje tako na slovenski kot ruski glasbeni sceni. Ko ju zmešaš skupaj, dobiš pristno navdušenje drug nad drugim, saj se, ne glede na to, kam gredo njune poti, vedno in povsod spodbujata.

Jelka in Sašo sta se spoznala na enem izmed dogodkov, ki ga je organizirala Jelka. "Po koncu dogodka me je prijatelj predstavil Sašu in že takrat me je nekaj pritegnilo pri njem. Všeč mi je bil njegov odnos do stvari, ki so pomembne tudi meni," nam je zaupala Jelka in še dodala: "Bil je vse, česar si nisem želela, saj sem vedno govorila, da ne bom hodila z glasbenikom, kaj šele z mlajšim od sebe. A točno to se je zgodilo, saj se zarečenega kruha največ poje." Sašo poudari, da ga je poleg njenega brhkega telesa in žarečega pogleda najbolj pritegnilo to, da je bila svojeglava in zelo drugačna od drugih.

Zelo jima je všeč, da se vseh stvari oba lotevata s strastjo in sta predana vsak svojemu poklicu. "Všeč mi je celoten paket. Dopolnjujeva se. Sašo je umetnik na glasbenem področju, sama pa sem umetnica pri organizaciji dogodkov. Ko je treba prizemljiti mene, to naredi on, in obratno. Ima občutek za podrobnosti in opazi vsako malenkost," pove Jelka, Sašo pa nadaljuje: "Zelo je predana vsemu, česar se loti. Na svojem področju blesti, ker vsak projekt dela s srcem."

Pravita, da o vsem odločata demokratično, vsak dominira na svojem področju. "Ne tekmujeva drug proti drugemu, vseh stvari se lotiva skupaj in jih skupaj rešujeva." Enako je pri gospodinjskih opravilih. "Opravi jih tisti, ki ima v tistem trenutku čas, čeprav se rado zgodi, da jih kdaj odloživa na stran, ker sva oba prezaposlena." Čeprav imata zelo fleksibilne delovnike in si urnike pišeta sama, njuna služba, kot se rada pošalita, traja 25 ur na dan, saj zelo pogosto delata pozno v noč ali se celo zbudita sredi noči, da v zgodbo vstavita manjkajočo sestavljanko prejšnjega dne. "Oba imava tak poklic, da se v veliki meri lahko prilagajava drug drugemu in seveda sinu Alekseju."

Ker Sašo deluje tako na slovenski kot ruski glasbeni sceni, veliko potuje med obema državama, a o selitvi v Rusijo ne razmišljata. "Slovenija nama je zelo všeč. Prepogosto se ne zavedamo, kaj vse imamo. Sicer pa v današnjih časih in pri današnjih prevoznih sredstvih razdalje niso več neka posebna omejitev in je ob dovolj velikem entuziazmu vse mogoče."

Zelo rada potujeta, njuna potovanja pa so vedno kombinacija dela in dopusta. "Sama ne morem biti predolgo pri miru, zato mora biti dopust aktiven," pravi Jelka, Sašo pa dodaja, da ga vedno najbolj pritegnejo destinacije, ki širši javnosti niso dobro znane in so zato za veliko večino pogosto tabu. "Nisem za stereotipno turistično 'sardiniranje', zato me najbolj navdihujejo lokacije, kjer turizem pri lokalnem prebivalstvu še ni pustil pečata. Iz takšnih krajev se vedno vrnem prerojen," pravi Sašo.

Pevec je letos izdal tudi novo skladbo in videospot z naslovom Najin sin, za katerega je scenarij napisal sam, in končni izdelek, ki je vsekakor presežek, ki se lahko kosa s katerimkoli svetovnim videospotom, predstavil tako v slovenski kot tudi v ruski verziji. "Video smo snemali precej dlje, kot je bilo sprva načrtovano, saj sem neprestano naletaval na nove ovire, ki sem jih na koncu obrnil sebi v korist in z ekipo ustvaril izdelek, na katerega sem res ponosen. Priprave na snemanje, ki se je zaključilo na začetku maja, smo začeli januarja, kamera pa se je prvič vključila že februarja. Sodelovalo je več kot 120 ljudi, zato je bilo usklajevanje z vremenom eden izmed največjih problemov." Na premieri, ki se je zgodila v enem izmed ljubljanskih kinematografov, je bilo opaziti kar nekaj solz na licih obiskovalcev, saj gre za čustev poln izdelek. Je mešanica videospota in ljubezenske drame, ki se na naših tleh dogaja med drugo svetovno vojno. "Vedno sem si želel igrati vlogo v partizanskem filmu. Z videospotom Najin sin sem si željo vsaj delno uresničil in obenem dobil izdelek, ki se zelo razlikuje od vsega, kar pri nas poznamo. Hkrati pa je zelo aktualen za ruski trg, kjer se še vedno vsako leto posname veliko filmov s tovrstno tematiko, saj skorajda ni družine, ki ni doživela izgube v tej krvoločni vojni, zato je to žanr, s katerim se tamkajšnje občinstvo najhitreje poistoveti."

Sašo je nad Rusijo in področjem nekdanje Sovjetske zveze navdušen že dolgo. "Najbolj me navdušuje ta povezanost med nami, med slovanskimi narodi. Kulturno in zgodovinsko smo precej bolj povezani, kot se pri nas tega zavedamo. Vedno, ko grem v Rusijo, Belorusijo ali Ukrajino, me imajo kot del velike slovanske družine, zato me najbolj boli, ko vidim, kako se politika na vse pretege trudi, da bi v interesih zahodnega kapitala prerezala vezi med nami in nas naščuvala drugega proti drugemu."

Sašo trenutno končuje snemanje novega albuma, ki bo prav tako izšel v slovenski in hkrati v ruski različici. "Album je v zadnji fazi in res želim ter delam za to, da bi ga lahko čim prej predstavil širši javnosti."

Pravi, da je Rusija zanj nov in zaradi velikosti trga večji izziv, hkrati pa opaža, da je slovensko občinstvo predvsem do domačih izvajalcev bolj zahtevno. "Slovenija v zadnjih letih ni najbolj naklonjena domačim izvajalcem, kar je v veliki meri posledica pomanjkanja podpore velikih radiev in televizij. Ampak vseeno se mi zdi prav, da del energije usmerjam tudi v snemanje verzij v slovenskem jeziku, saj sem vendarle Slovenec in bom kljub uspešni karieri, ki me čaka na severovzhodu, to tudi ostal."

Strastna in predana drug drugemu

Jelka pa je za letos že zaključila izbor Miss Slovenije, a pravi, da počitka po koncu ni. "Če hočeš dobro delati, ni počitka. Z aktualno miss Slovenije Majo Zupan od finala nisva imeli niti treh prostih dni, saj ves čas hodiva na različne dogodke in sodelujeva pri projektih, hkrati pa se že pripravljamo na prihodnje leto. Ni dovolj, da naredimo samo finale in je to to, ampak delamo za to, da konstantno peljemo projekt, saj želimo skozi Miss Slovenije predstaviti Slovenijo v različnih segmentih. Seveda pa se trudimo biti tudi družbeno odgovorni, zato smo kljub natrpanemu urniku v zadnjem mesecu eno izmed osnovnih šol za otroke s posebnimi potrebami obdarili z izdelki blagovne znamke Tosama, saj tamkajšnjim učencem krvavo primanjkuje tovrstnih izdelkov. Trenutno smo v sodelovanju z Alpino aktivni tudi pri zbiranju čevljev za ogrožene družine. Moje delo je še posebej zanimivo, saj vsako leto dobim novo dekle, ki se mora na novo naučiti, kako stvari delujejo, tako da ji jaz pri vsem pomagam. Ves čas sva skupaj, da jo naučim vse, kar mora vedeti, in sem ji v podporo, saj z nazivom miss Slovenije dekle prevzame tudi veliko odgovornost, ki mora biti v skladu s smernicami projekta."

Letos se je izbor za Miss Slovenije temeljito nadgradil in postal pravi projekt s sloganom 'Podpirajmo slovensko'. "S tem je izbor dobil dodano vrednost, saj je naš cilj združevati in pisati nove uspešne zgodbe. Uspeh naših poslovnih partnerjev je tudi naš uspeh. Na tem mestu se moram zahvaliti medijski hiši Adria Media, ki nas in našo zgodbo zelo podpira. Brez vaše pomoči bi bilo nemogoče projekt peljati tako dobro. Pri Miss Slovenije delujemo s slovenskimi podjetji in slovenskimi poslovnimi partnerji v tesni simbiozi in s skupnim ciljem, da imamo vsi na koncu nekaj od tega. Seveda spodbujamo tudi zdrav duh v zdravem telesu. Ker opažam, da mladi vedno več visijo na telefonih, bi jih radi opozorili na prave vrednote in stvari, ki so res pomembne za zdravo življenje. Prioriteta nam je Slovenijo predstavljati kot lepo in raznovrstno državo, katere majhnost je njena velika prednost. Ker dajemo prednost produktom slovenskega porekla, se npr. na vseh naših prireditvah uporablja izključno slovenska glasba. Celotno glasbeno podobo prepuščam Sašu," pravi Jelka, Sašo pa, da tudi pri gradnji njegove kariere tesno sodelujeta. "Oba imava rada avanturistično življenje in nama nikoli ni dolgčas."

Jelka in Sašo trdno verjameta, da je vse mogoče, če je le želja dovolj velika.

Besedilo: Klavdija Rupar // Fotografije: Goran Antley

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story47/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 47/2017

Story 47/2017, od 16. 11. 2017