Takole se od Saše Hribarja poslavljajo znani Slovenci

8. 9. 2023
Deli
Takole se od Saše Hribarja poslavljajo znani Slovenci (foto: Bobo)
Bobo

V 63. letu se je napričakovano poslovil legendarni radijski voditelj Sašo Hribar, od njega pa se na socialnih omrežjih že poslavljajo številni znani Slovenci in njegovi medijski kolegi.

Umrl je Aleksander (Sašo) Hribar, nagrajeni slovenski satirik in priljubljen radijski voditelj, v javnosti najbolj poznan po oddaji Radio GA-GA na Prvem programu Radia Slovenija. Leta 2006 je za izjemne dosežke na radiu in televiziji prejel Ježkovo nagrado za satiro v oddaji Radio GA-GA in oddaji Hri-bar. Star je bil 63 let, so zapisali na MMC.

Sanja Grohar zdaj o dojenju povedala svojo resnico in pokazala, kako se je sama odločila

Od njega so se že začeli poslavljati znani Slovenci in Slovenke, med njimi tudi nekdanja šefinja protokola Ksenija Benedetti. "Šok. Kar odšel si. Ne morem verjeti. Hvala za vse, kar si nam dal. In dal si nam ogromno," je zapisala pretresena Ksenija.

Nanj se je že spomnila tudi njegova novinarska kolegica, voditeljica Jelena Ašič. "

Kakšen šok, kakšna izguba. Sašo Hribar, počivaj v miru. Bil si res poseben in veliko si nam dal. Pogrešali te bomo. Sožalje svojcem, prijateljem, sodelavcem," je zapisala ob tej zares šokantni vesti.

Tudi poslanec Matjaž Nemec se je že spomnil naj. "Pretresen sem ob žalostni novici, da nas je zapustil eden največjih, Sašo Hribar. Radijec, pronicljiv in neustrašen glas pravice in resnice, ki je s svojstvenim humorjem segal globoko, v srčiko duha naše družbe. Spoštovani Sašo, hvala za vse. Počivajte v miru," je zapisal.

Naj se je spomnil tudi kaskader Rok Cvetkov.

"Sašo prezgodaj si odšel. Nimam besed. Bil si edinstven voditelj na mojih šovih in marsikatero lumparijo sva zakuhala… nekoč se srečava spet in se zapeljeva po dveh kolesih Sožalje svojcem, prijateljem in sodelavcem."

Tudi igralec Gojmir Lešnjak Gojc ga ima v zares lepem spominu. "Ne razumem več te usode! Zakaj Sašo? Še zdaleč ni vsega povedal, kar nam gre! Še toliko pikre vedrine nas je čakalo! Sašo! Se srečava tam nekje, …" je zapisal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gojmir Lešnjak (@gojmirlesnjak)

Od njega pa se je že poslovila tudi predsednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar. "Ob smrti Saša Hribarja izrekam iskreno sožalje svojcem in sodelavcem na RTV Slovenija (@rtv.slovenija). Sašo Hribar je bil s svojim edinstvenim humorjem in imitacijami ena od legend slovenskega radijskega prostora, ki bo ostala zapisana v večnost," je zapisala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nataša Pirc Musar, PhD (@natasa.pirc.musar)

Hribar je v začetku 90. let začel nastopati tudi na televiziji kot voditelj tedaj priljubljene oddaje Titanik in nato še kot voditelj kompleksnega televizijske oddaje Hri-bar. Bil pa je tudi član programskega sveta RTV Slovenija.

Bonus video: Jani Brajkovič iskreno o zlorabi športa in bulimiji