Sašo Miljuševič je nadvse gostoljubni MasterChef

14. 7. 2015

Kot kaže, je Obala pravo mesto za zmagovalce. Iz Primorske namreč letos prihajajo prav vsi glavni zmagovalci resničnostnih šovov, med njimi tudi Sašo Miljuševič, prvi slovenski MasterChef. V svoj dom, hišo nad Koprom, je nasmejani 36-letnik spustil tudi Novo, ki je z radovednostjo pokukala v najljubše kotičke njegovega dne in z njim spregovorila o kuharskih podvigih v domači kuhinji.

Na njihovem vrtu raste tudi oljka, ki obalni hiši daje še dodatni sredozemski pridih.
Sašo ima doma velik vrt.
Saševa soba z računalniškim kotičkom in opremo za ustvarjanje glasbe je njegov najljubši kraj, kjer tudi preživi največ časa.
Saševa mama Marija je bila v oddaji njegova največja podpornica, obenem pa tudi ena izmed kuharskih kritikov, ki jih Sašo najbolj upošteva.
Simpatični Primorec je sedel tudi na skuter iz svojih najstniških let, saj se je z njim po Obali še prijetneje peljati.
"Ko bom imel partnerico, bom kuhinjo sestavil jaz. Mislim, da ne bo imela pri tem kaj dosti besede, upam pa, da ne bom dobil kakšne, ki bo zelo rada kuhala, ker se bova kregala."

sašo nas je pozdravil v kuhinji, ki sta jo z mamo preuredila in pobarvala s številnimi živimi barvami. In čeprav Sašo prihaja iz družine z dolgo gostilniško tradicijo, sta oba priznala, da se že od otroštva v njej največ giba prav on. Kot pravi, ga je od nekdaj motila hrana, ki so jo drugi pripravili, in je zato, raje kot bi se pritoževal, za kuhalnico prijel sam. "Všeč mi je ta kuhinja, ker je postavljena v U. Tako je vse pri roki in ne delaš dodatnih kilometrov brez veze. Sicer pa v kuhinji pravzaprav ni pomembna kuhinja kot takšna, ampak oprema v njej. Manjkati ne smejo pravi noži, stiskalnik za česen, razne preše, ... kuhaš lahko tudi na vrtu, če imaš vse to ob sebi," je povedal Sašo, ki bo svojo kuhinjo ob selitvi skrbno načrtoval. "Ko bom imel partnerico, bom kuhinjo sestavil jaz. Mislim, da ne bo imela pri tem kaj dosti besede, upam pa, da ne bom dobil kakšne, ki bo zelo rada kuhala, ker se bova kregala," je v smehu pojasnil Sašo in dodal, da sta se zaradi kuhe največkrat skregala z očetom, ki je po njegovih besedah gostinec stare garde, sam pa rad poskuša nove stvari.

NAVEZAN NA OBALO

In čeprav ga zdaj številne obveznosti vežejo na Ljubljano in druge konce Slovenije, bi se le s težavo ločil od Obale. "Odprt sem sicer za vse, ampak če se bi le dalo, bi ostal v Kopru. Tu je vse veliko bolj sproščeno. Že prodajalke v trgovini so veliko bolj mirne, da ne govorimo o vožnji po cesti," je povedal Sašo, ki je v Ljubljani zaživel med študijem frizerstva, ko se je zaradi domotožja moral vsak vikend vračati domov. Sicer pa kuhanje ni edini konjiček, zaradi katerega bi Sašo opustil frizerske škarje. Primorec je namreč zvesti navdušenec nad elektronsko glasbo, in sicer že kar nekaj let. "Moj najljubši kotiček doma je za računalnikom. Obožujem elektronsko glasbo in želim si, da bi lahko nekoč delal svojo glasbo. Nekaj opreme že imam, veliko pa se morem še naučiti," pojasnjuje Sašo in dodaja, da ga na njegove začetke veže tudi zgodba s priljubljenim slovenskim DJ Valentinom Kanzyanijem. "Ko smo s starši še živeli v Semedeli v bloku, je bil on 20 let moj sosed. Delal je pri očetu, ker so imeli mini market, v katerega smo si hodili kupovat sendviče. Spomnim se, kako je na osnovnošolskih plesih vedno vrtel glasbo, tako je pravzaprav začel. Ko je razvijal svojo kariero, sem prek prijatelja kupil njegov mikser, in takrat sem se prav zares navdušil nad ustvarjanjem glasbe. Mislim, da mu te zgodbe nisem nikoli povedal," pojasnjuje in dodaja, da so se iz Semedele preselili iz majhnega stanovanja. "Bilo je sicer lepo, ampak ker imam še pet let mlajšega brata, je bil že čas, da gremo v kaj večjega," še dodaja.

TUDI VRTNARI RAD

Sicer pa je Sašo še posebej ponosen na svoje sadne in vrtnarske pridelke. Kot nam je zaupal, se v zadnjem času še posebej navdušuje nad cepljenjem in razmnoževanjem rastlin, na vrtu pa nas je na ta račun pričakalo več sadik prelepih vrtnic najbolj dišečih vrst, češnjevih paradižnikov, feferonov in sadnega drevja, ki prav v tem času postaja njegova prava strast. "Prav tako tudi sam rad delam semena. Lani sem imel tudi svoje lubenice, ki so bile res zelo dobre, tudi letos jih že delam. Pri noni na Škofijah imam na prelepi lokaciji svoj vrt, kjer imam posajen krompir, sadje in češnje, ki jih je bilo letos res preveč, da bi utegnili vse obrati," še dodaja Sašo, ki nas je po dobro opravljenem delu razveselil še z doma pripravljeno lazanjo in jo postregel v senci njihovega cvetočega vrta.

KAJA MILANIČ,