Sašo Miljuševič (MasterChef): Zdravstvene tegobe so se vrnile

Sašo Miljuševič (MasterChef): Zdravstvene tegobe so se vrnile (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
8. 5. 2017

Le kdo bi si mislil, da se je postavni zmagovalec prve sezone oddaje MasterChef Slovenija boril z odvečnimi kilogrami.

Le pred nekaj leti je Sašo namreč tehtal kar 136 kilogramov, nato pa je v pol leta zaradi stresnega življenjskega ritma in težav z želodcem izgubil več kot 60 kilogramov. Čeprav so mu zdravstvene težave vse od zaključka šova MasterChef leta 2015 prizanašale, so se zdaj vrnile.

Že vse od 18. leta se namreč spopada s težavami, ki jih prinaša kila na želodcu. "Pri osemnajstih sem odprl frizerski salon. Bil sem neizkušen, veliko sem se obremenjeval, kar je vodilo k temu, da sem začel jesti zelo malo. Ker sem v pol leta s 136 kilogramov prišel na 67, so se začele pojavljati težave z želodcem," nam je že pred časom povedal Sašo.

Dodal je, da je zaradi težav s kilo večkrat obiskal urgenco. "V bolnišnici sem bil tudi po en teden na infuziji," se spominja preteklosti in priznava, da so se podobne težave začele pojavljati tudi v zadnjih tednih, ko je zaradi bolečin ležal v postelji tudi po tri dni.

"Bruhal sem tudi po 30- ali 40-krat na dan, zvijal sem se od bolečin, oblival me je hladen pot ... grozno je," se bolečin izpred nekaj dni spominja Sašo, ki zdaj težave zdravi z zdravili in konopljinim oljem, ki mu je tudi v največji meri pomagalo.

"Sicer čakam na dodatne preiskave, veliko pa jih imam že za seboj. Imel sem že kolonoskopijo in gastroskopijo, na kateri so ugotovili hudo vnetje. Zdravniki pravijo, da se lahko moje težave povezujejo z občutljivimi črevesnimi tkivi, drugi mi je rekel, da je možnost tudi, da se mi črevesje seseda ... zdaj živim iz dneva v dan," nam je povedal Sašo.

Tudi v teh dneh je zaradi težav kar precej shujšal. "Točne številke sicer ne vem, ampak se opazi. Ker pa iz vsake stvari potegnem nekaj pozitivnega, sem lahko zdaj, pred poletjem, vesel, da sem se znebil nekaj kilogramov," se je še pošalil Sašo, ki napoveduje, da v kratkem pripravlja svoj novi veliki projekt.

Kaja Milanič

Priporočamo