Sašo Miljuševič: Tudi on bo imel svoj lokal!

Sašo je zavesten 
Primorec, zato si 
želi tudi bistro 
odpreti na Obali. (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
22. 2. 2016

Skoraj leto dni je minilo, odkar je Primorec Sašo Miljuševič zapisal nov dosežek v svoji pestri karieri. Z zmago v oddaji MasterChef je iz amaterskega kuharja namreč prerasel v pravega kuharskega mojstra, ki si v prihodnjih mesecih želi strast obeležiti s svojim bistrojem.

Čeprav nam je Sašo lani zagotovil, da se v gostinske vode ne želi spuščati, saj je kot otrok gostincev videl, kako težak je ta poklic, zdaj pravi, da so izkušnje preteklega leta spremenile njegovo mnenje.

"Zarečenega kruha se največ poje. V tem letu dni so se mi dogajale neverjetne stvari, veliko sem krožil po Sloveniji, imel neposreden stik s podporniki, spoznal sem veliko prijateljev, ponovno sem se zaljubil ... veliko ljudi me še vedno ustavlja na ulici in sprašuje, kam lahko pridejo na pokušino, kar je spodbudilo mojo željo po bistroju," nam je povedal Sašo in dodal, da bi v svojem novem lokalu združil kotiček za širjenje svojega znanja in razvajanje gostov s svojimi specialitetami.

"V svojem bistroju bi stregel dnevna kosila po sprejemljivi ceni, a z visokim standardom, zvečer pa bi imel tečaje in šolanja. Moja želja pa je tudi, da bi v kuhinji delal v harmoniji z očetom, kar nama še nikoli prej ni uspelo. Izkušnja iz MasterChefa je zelo spremenila odnos med nama, in to bi res rad izkoristil," je še dodal Sašo, ki možnosti, da bi svojega sicer upokojenega očeta zaposlil v svojem s. p., ni zaprl vrat.

Družinski posel

  • Kot nam je povedal Sašo, so imeli njegovi starši zadnjih deset let v najemu restavracijo Staro Sidro v Portorožu, kjer so stregli predvsem ribje jedi na klasičen način. V nasprotju z restavracijo staršev s 160 sedišči si zdaj Sašo želi manjši lokal, z največ 40 sedišči, prav velikost pa je bila glavni razlog, da Sašo ni prevzel restavracije staršev. Lani je tako za revijo Story že povedal, kakšne grenke spomine ima na otroštvo v gostilni: "Zanimivo, ampak na neki način tudi žalostno, ker si vedno sam. Starši delajo, ti pa se moraš zabavati po svoje. Z bratom sva bila veliko sama, ker so bili taki urniki, zato sem se tudi pri svoji poklicni poti izogibal gostinstva."

Kaja Milanič

Priporočamo