Savina Atai: "Na poroki bo 3.000 ljudi, poročila naju bo Zvezdana"

Savina Atai: "Na poroki bo 3.000 ljudi, poročila naju bo Zvezdana" (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
7. 9. 2016

Savina Atai, strokovnjakinja za jogo obraza in nutricionistka za superživila je v Grčijo, kjer preživlja čas s svojim zaročencem Giorgosom, povabila tudi voditeljico in igralko Zvezdano Mlakar. Pred časom sta namreč stkali močne prijateljske vezi, ki pa sta jih med skupnim bivanjem v Grčiji le še okrepili. Savina nam je zaupala, kaj vse sta počeli, na kaj sta še posebno ponosni in kakšna bo njena bližajoča se poroka.

Savinina in Zvezdanina zgodba se je začela pred šestimi leti, ko sta se spoznali v oddaji Dobro jutro na TV Slovenija, ki jo je vodil Rok Smolej, oziroma Kupido njunega prijateljstva, kot ga poimenuje Savina.

"Takrat se je začela Zvezdanina velika preobrazba. Jaz sem bila izbrana za njeno trenerko joge obraza in 'prižigalko' njenih hormonov pomlajevanja ter superživljenja. V resnici je tudi ona takoj začela trenirati mene na področjih, ki so bila takrat meni v izziv. Pri nama je šla od prvega trenutka energija v obe smeri. Rešili sva druga drugo," za začetek pove Savina, ki je skupaj z Zvezdano takrat tudi prvič na glas spregovorila o temah, ki so bile takrat še tabu. O težavah ob prehodu žensk v menopavzo, o tem, kako se jih da naravno preprečiti oziroma vsaj omiliti. Ne samo da se je v tistih mesecih stkalo najgloblje prijateljstvo, ugotovili sta, kako lahko združeni skupaj dosežeta ženske in jim pomagata.

Usodno prvo srečanje

"Pri nama so se iskrice prižgale ob prvem trenutku srečanja. Od prve sekunde je bilo, kot da se poznava od nekdaj. Najbolj sta me prevzeli njena brezkompromisna iskrenost, to, da gleda na svet skozi otroške oči, naivno v najbolj pozitivnem mogočem smislu ‒ ne glede na to, kolikokrat je bila že prizadeta, ona še vedo verjame v dobro ljudi. Prevzela me je tudi njena resnična skrb za vse okoli nje, vključno za čisto vsakega gledalca posebej. In pa seveda njena preprostost, zaljubljenost v življenje, čudenje nad malenkostmi," pove Savina, ki je tako kot Zvezdana najraje bosih nog v naravi, obe radi kaj nabirata in kmetujeta. Zvezdana ima veliko kmetijo v Sloveniji, Savina pa farmo na Kreti, zato z lahkoto poprimeta za delo. Stik z naravo pa je njuna meditacija.

"Najino druženje v Sloveniji se velikokrat vrti okoli hrane. Ali nama z Giorgosom Zvezdana kaj dobrega pripravi, včasih pa nam Giorgos sredi Ljubljane pripravi grško pojedino. Poskušam ujeti čim več Zvezdaninih predstav, ona pa mojih delavnic. Obvezno gledam vse njene oddaje, vsakič ko jo gledam, kako si upa pokazati čustva v oddajah in iti v globino, vsakič mi srce razbija od ponosa, da jo imam čast poznati. Vsakič je boljša. In ko nama je hudo, vedno veva, da se lahko pokličeva, ne glede na pozno uro," zaupa Savina.

Zvezdana na obisku

Tokrat se jima ni bilo treba klicati, kajti Zvezdana je sedla na letalo in poletela k svoji prijateljici.

"Zame je ona del družine in zato ima svoj dom tudi na Kreti. Sem pa neskončno vesela, da si je prvič v življenju res vzela čas, da napolni svoje baterije, saj ogromno in dobro dela ter se razdaja," zaupa Savina in prizna, da je bil prvotni načrt tak, da Zvezdana na Kreti počiva. A kaj ko jo je ta čarobni otok tako prerodil, da je imela kmalu več energije kot kadarkoli.

"Vsak dan je postajala še lepša in mlajša. Pred mojimi očmi se je vidno spreminjala v svojo še bolj cvetočo verzijo. Ne samo da je potovala in raziskala ves otok ter nas vse zabavala s svojimi domislicami, govorili sva tudi o menstruaciji, menopavzi in ženski cikličnosti," s ponosom pove Savina. Ob zadnjem druženju se jima je pridružil tudi njen zaročenec Giorgos, pogovarjali so se o ljubezni, o tem, kako jo najti in ohraniti.

"Bilo je zelo ganljivo in nepozabno," še doda. Kako pa se sicer Zvezdana razume z Giorgosom? "Zanj je Zvezdana del moje družine, obožuje jo. Z njenim možem Zoranom se pa sploh razumeta. Na našem druženju v živo na Facebooku, ko smo bili vsi trije, Zvezdana, Giorgos in jaz, se lepo vidi, kako zelo se imamo radi," pripoveduje Savina.

Zvezdana ju bo poročila

Zvezdana je pred časom objavila status, da si Savina želi, da ju poroči prav ona. Morda že razmišlja o veliki grški poroki?

"Poročila naju bo na slovenski poroki, na grški pa bo plesala do jutra. Letos je že pridno vadila kretske plese, pravo veselje jo je bilo gledati. Peljala sem jo na 'generalko', na poroko, kjer je bilo 3.000 ljudi (toliko, kot jih bo na najini), tako da že ve, kakšna gostija se obeta," nam razkrije Savina in prizna, da je tudi Zvezdana, tako kot ona, velika gurmanka. Še nikjer ni tako dobro jedla, kot je na Kreti. Glavna mojstrica Giorgosove restavracije je bila Savinina tašča, ki je z vrhunskimi grškimi specialitetami poskrbela, da nista bili nikoli lačni.

"Bolj natančno, ves čas smo samo jedli. Zvezdani je pripravljala tradicionalne kretske jedi, tast je poskrbel za domač sir, Giorgos pa nam je delal božanske solate. Jaz pa sem ji naredila tudi kakšno presno čokolado s superživili, smuti s spirulino in matcha čaj. Pa navdušila sem jo nad lubenico s feta sirom in meto," za konec pove zgovorna mojstrica zdrave hrane in superživil.

Tekst: Barbara Majič

Priporočamo