Še ena uspešna VIBRA!

VIBRA (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
4. 9. 2014 | Promocijsko sporočilo

Z zaključno prireditvijo v Plesnem Teatru Ljubljana so se končale mednarodne poletne plesne delavnice VIBRA 2014.

V soboto, 30. avgusta se je s prireditvijo v Plesnem teatru Ljubljana zaključila druga edicija mednarodnega tedna plesa VIBRA 2014, na katerem so udeleženci v nabito polni dvorani ter v sproščenem vzdušju pokazali pridobljeno znanje in veščine zainteresiranem občinstvu ter udeležencem drugih delavnic. Mednarodnih plesnih delavnic se je med 24. in 30. avgustom letos udeležilo prek 80 plesalcev in ljubiteljev plesa, ki so na zaključni prireditvi prejeli tudi certifikate.

Posebno zanimanje letošnje VIBRE je požela delavnica repertoarja svetovne zvezde sodobnega plesa Akrama Khana, predstave Vertical Road iz leta 2010, ki ga je poučevala Eulalia Ayguade Farro, španska plesalka, koreografinja in pedagoginja, ter dolgoletna sodelavka Akram Khan Company. Mojstrica hitrosti in natančnosti v plesu je svoje znanje udeležencem posredovala tudi na delavnici Sodobni ples II.

V prostorih Plesnega teatra Ljubljana ter dvoranah Baobab in Vitkar so poleg Magdalene Reiter, plesne pedagoginje, koreografinje in umetniške direktorice VIBRE, ter Eulalie Ayguade Farro svoja plesna znanja in izkušnje delili Lukas Zuschlag, Kjara Starič Wurst, Dušan Teropšič, Leja Jurišić in Katra Kodela. Novost letošnje VIBRE pa so bile tudi brezplačne delavnice Teorije in plesne analize, ki so potekale v sodelovanju s festivalom Mladi levi in pod vodstvom Andreje Kopač in Roka Vevarja.

"Izpeljati takšen projekt brez podpore državnih institucij je bil velik izziv, vendar, ko začutiš s kakšno vnemo so udeleženci pristopili delavnicam, ko se zaveš njihovega napredka in, ko zagledaš zadovoljstvo na obrazih ob zaključni predstavitvi in podelitvi certifikatov, je ves trud poplačan." je izpostavila umetniška direktorica VIBRE, Magdalena Reiter.

Priporočamo