Se Mario Galunič že poslavlja z uredniškega položaja?

Se Mario Galunič že poslavlja z uredniškega položaja? (foto: Žiga Culiberg) Žiga Culiberg
Vir: Nova
30. 4. 2018

Pred štirimi leti, ko je nacionalna televizija objavila razpis za odgovornega urednika Razvedrilnega programa TV Slovenija, jih je izmed 11 kandidatov le šest predložilo vsa dokazila in s tem izpolnilo pogoje iz javnega razpisa.

Nato so sledile predstavitve, na predlog direktorja Televizije Slovenija Janeza Lombergarja, ki je izbiral med Dijano Štraus Svetlik in Mariem Galuničem, pa se je odločil za slednjega, ki mu kaj kmalu, ko se predvidoma vrne iz evrovizijske Lizbone, to je konec maja, poteče mandat.

RTV Slovenija že išče novega urednika razvedrilnega progama, ki bo moral biti – po mnenju vodstva – naravnan čim bolj kakovostno in zabavno. Kdo vse se je prijavil na razpis, ki se je zaključil 10. aprila, javnosti še ni znano, so se pa televizijci zavili v molk. Toliko bolj se o imenih govori po hodnikih nacionalne radiotelevizije.

Med drugim bi lahko novi urednik postal mojster besedil Igor Pirkovič, ki se je za to mesto že potegoval. Ali pa mladi Rok Smolej, ki si je blizu z direktorico televizije Ljerko Bizilj in ki trenutno ureja Program plus. Zagotovo pa še nista rekla zadnje besede nekdanji urednik razvedrila Vanja Vardjan in prva dama Miša Molk, ki jo številni na tem položaju še kako pogrešajo, saj se je – kot pravijo – med njenim urednikovanjem vedelo, kdo pije, kdo plača.

Seveda pa je v igri zagotovo Mario Galunič, ki je v javnosti že večkrat dejal, da se želi vrniti pred kamere in voditi samostojno razvedrilno oddajo, ki jo trenutno zaradi urednikovanja ne more. Ali bo zdaj pri ognjenem levu prevladala želja po vladanju ali po vodenju oddaje v razvedrilu, pa bomo izvedeli že kaj kmalu. Zagotovo čaka novega urednika kar veliko dela, saj je nacionalna televizija praktično brez avtorske večerne razvedrilne oddaje, besni glasbeniki pa se skoraj nimajo kje več predstaviti.