Se Rok in Petra Švab ločujeta?!

6. 3. 2013

Vodja ansambla Modrijani Rok Švab in njegova lepa žena Petra Švab, ki jo poznamo iz ansambla Iskrice, sta po naših zanesljivih virih tik pred ločitvijo.

Rok v Modrijanih, ki so ta hip zagotovo najbolj priljubljen ansambel v Sloveniji, igra harmoniko, pravi virtuoz na tem instrumentu pa je tudi njegova žena Petra. Ni čudno, da sta se dva glasbenika, ki sta v tem poslu s srcem in dušo, našla in je med njima vzplamtel ogenj ljubezni.

Rok je poleg pristnega glasbenika tudi pravi gurman, saj obožuje refošk, kurjo žup'co, rad pa si ogleda komedijo Ameriška pita. Tudi zato mu je na kožo pisana Petra, rojena leta 1987, ki je sicer prava mojstrica igranja na harmoniko.

"V ansamblu igra diatonično harmoniko, s katero si je priigrala že številne medalje, priznanja in plakete. Bolj odmevni dosežki so 3. mesto in zlata medalja na 4. državnem prvenstvu harmonikark z diatonično harmoniko v Rajhenburgu leta 2001, 2. mesto in zlata medalja na 5. državnem prvenstvu harmonikark z diatonično harmoniko v Rajhenburgu leta 2002, 3. mesto in zlata medalja na 6. državnem prvenstvu harmonikark z diatonično harmoniko v Rajhenburgu leta 2003, zlata plaketa na tekmovanju Zlata harmonika v Ljubečni 2002 in 2003," je zapisano na uradni strani Iskric.

Zato je še toliko bolj nepredstavljivo, da so zaokrožile govorice, da se Petra in Rok po dveh letih, odkar sta se poročila, ločujeta. A običajno je tam, kjer je dim, tudi ogenj ...