Se še spomnite malega Krisa, ki je bil hudo bolan? Tako je z njim danes

Se še spomnite malega Krisa, ki je bil hudo bolan? Tako je z njim danes (foto: Facebook) Facebook
3. 8. 2020

Rezultati Krisovega zdravljenja so vzpodbudni, opaziti je viden napredek v njegovem razvoju.

Lani je društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki za zdravljenje Krisa v največji tovrstni humanitarni akciji v državi zbralo skoraj štiri milijone evrov. Denar je dečku, ki se je rodil z redko genetsko boleznijo, spinalno mišično atrofijo tipa ena, omogočil zdravljenje na kliniki UCLA v Los Angelesu in aplikacijo zdravila zolgensma.

Nadaljevanji potek zdravljenja v ZDA je ustavila svetovna pandemija novega koronavirusa, ki je ustvarila razmere, v katerih bi bilo nadaljnje bivanje v ZDA za Krisa lahko ogrožujoče. Fizioterapij in pregledov že nekaj časa ni imel, vse manj pa je bilo na razpolago pripomočkov za njegovo oskrbo, so pojasnili v društvu. Tako se je deček pred meseci vrnil v Slovenijo, nato pa o njem nismo kaj veliko slišali.

Nedavno se je znova javil in javnosti sporočil veselo novico: "Pred kratkim sem bil na strnjeni obravnavi na URI Soča, kjer sem pridno telovadil, se trudil ... Predvsem pa končno tudi užival v družbi otrok. Lepo je bilo. Sedaj sem doma in pridno obiskujem terapije v domačem kraju ... Super mi gre. Lep topel pozdravček vsem ... Uživajte v poletju," je sporočil na svojem Facebook profilu in z novim posnetkom močno razveselil svoje sledilce.

Preberite še: Novi Audi A3 Sportback – avto, kjer občutite razliko.