Se še spomnite vremenarke Alenke Resinovič Reze? To dela danes

Se še spomnite vremenarke Alenke Resinovič Reze? To dela danes (foto: Alpe) Alpe
27. 10. 2020

Alenka Resinović Reza je dolga leta napovedovala vreme na POP TV, pred časom pa se je podala v povsem nove vode. Manjka ji le še končni izpit za učiteljico smučanja.

"Zaključila sem teoretičen in praktičen del, potem nas je COVID ustavil, tako da formalnopravno še nimam končnega izpita. Je bilo pa zelo zanimivo. Pri teoretičnem delu poslušaš predavanja o tehnikah smučanja, bontonu, prvi pomoči, psihologiji, zdravju in anatomiji. Zelo zanimivo in zelo obsežno. Praktičen del pa sem opravljala na Rogli. Seveda sem bila dvakrat starejša od vseh drugih, tako da je bilo to še posebno doživetje. Učitelj Matic je bil fenomenalen, predstavil pa nam je različne tehnike smučanja, od osnovnega zavoja do hitrega vijuganja in še kaj."

Morda vas zanima še: Alenka Oldroyd: V Ameriki ni bila srečna

"Vedno sem bila zelo dobra smučarka. Govorili so mi, da sem naravni talent, da se kar zlijem s podlago. Ampak smučarska oprema je danes zelo napredovala, tako da sem si morala pred tečajem tudi sama izposoditi najnovejšo opremo. S tako vrhunsko opremo kar poletiš, takšen užitek je to."

Vir: Zvezde Lady