Se zmagovalka MMS Tinkara Kovač podaja še v igralske vode?

Se zmagovalka MMS Tinkara Kovač podaja še v igralske vode? (foto: Alesh Maatko) Alesh Maatko
26. 9. 2019

Oktobra bo odrske luči ugledal gledališki prvenec novinarke, televizijske urednice in tekstopiske Barbare Volčič. Predstava je nastala v režiji Vladimirja Jurca, v njej pa igrata dramska igralka Maja Blagovič in glasbenica Tinkara Kovač, ki je letos slavila na MMS.

V Goli spremljamo reakcije dveh popolnoma različnih žensk, ki se pripravljata na zanju pomembna dogodka. Greta odhaja na zmenek. Izbrati mora zgolj pravo obleko, se naličiti in si urediti frizuro, a se začne zapletati:  sooča se z dejstvom, da se je njeno telo postaralo, spomini jo odnesejo v čas mladostnega hrepenenja in premislek o zmotnih pričakovanjih, pri pripravah pa jo ovirajo še vsi, ki jim je bila vedno na voljo in bi jo potrebovali prav ta večer. Tudi pevka pred koncertom nima miru. Čeprav živita v popolnoma drugačnih svetovih, spletata nekakšen duet enakih reakcij do končnega spoznanja, da bosta le "goli" to, kar zares sta.

In kdo sta Maja Blagovič in Tinkara Kovač?

Maja Blagovič je po zaključenem študiju dramske igre in umetniške besede na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo postala članica Slovenskega stalnega gledališča v Trstu. Na začetku kariere so ji zaupali predvsem like mladostnic, kaj kmalu pa je kot odlična igralka prevzela vloge najzahtevnejših ženskih dramskih likov. V glasbeno obarvanih uprizoritvah se izkaže tudi kot imenitna pevka in interpretka songov. Širši slovenski publiki se je nadvse priljubila z vlogo Marije Rebula v eni najuspešnejših slovenskih televizijskih nadaljevank Ena žlahtna štorija.

Tinkara Kovač je glasbenica, pevka, diplomirana flavtistka, mentorica, producentka, avtorica glasbe, priredb in besedil. V dobrih dveh desetletjih glasbenega ustvarjanja in poustvarjanja je glasbene navdušence obdarila z vrsto uspešnic in bogato solo kariero, sodelovanja z eminentimi domačimi in tujimi glasbeniki pa okronala s številnimi nagradami. Z gledališkim odrom se je prvič spogledala v predstavi  Prešernovega gledališča Kranj in Gledališča Koper, Kdo je sešil Vidku srajčico, kmalu za tem pa je po svoji prvi glasbeni knjigi Tinka Tonka Flavtofonka in neandertalčeva piščal iz Divjih bab ustvarila tudi lastno predstavo za otroke. Vloga v predstavi za odrasle je bila le še vprašanje časa in ta je napočil s povabilom h gledališkemu prvencu Barbare Volčič - Gola. Kako se bo profesionalna glasbenica, ljubljenka domačih in tujih glasbenih odrov, znašla v vlogi pevke, ki se v zavetju svojega doma pripravlja na veliki koncert? Bo razgaljala Tinkaro Kovač ali bo zgolj odigrala vlogo zvezdnice, ki nevede razkriva trenutke svojega življenja tik pred prihodom v soj žarometov?