Sebastian Cavazza se zaradi hude poškodbe lahko poslovi od sezone

Tik pred premiero 
se je zgodila 
nesreča. (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Nova
23. 1. 2015

Igralec Sebastian Cavazza je bil ravno sredi intenzivnih priprav na gledališki spektakel Iliada, ki ga v Cankarjevem domu pripravlja koprodukcija MGL-ja, Drame in Cankarjevega doma. V projektu sodelujejo številna najodmevnejša imena slovenskega teatra, poleg njih tudi Sebastian. Potem pa se je zgodila nesreča: Sebastijan je vajo namreč zaključil s hudo poškodovano nogo.

Že pred dnevi, ko se je nesreča zgodila, smo poklicali v njegovo matično gledališče MGL, kjer nam je predstavnica za stike z javnostmi Simona Belle odgovorila takole: "Sebastian si je na vaji Iliade (med nič posebno usodnim prizorom) zlomil nogo – še isti dan je na urgenci dobil mavec, čez nekaj ur pa so po ponovnem ogledu slik ugotovili, da je potrebna operacija. Za zdaj dobro okreva, čaka pa ga tri mesece bergel in tri mesece nadaljnje rehabilitacije," je potrdila naše sume, da se lahko od sezone skorajda poslovi. Dodaja še, da je šlo za kar nesrečno naključje, sploh ko je morda ustvarjal svojo življenjsko vlogo. V koprodukciji Iliade naj bi igral Ahila. Gre za ogromen projekt, ki ga zaradi zasedenosti Gallusove dvorane, abonentov in velikega števila prodanih vstopnic ne morejo premakniti, tako je teden dni pred premiero v njegovo vlogo vskočil Jure Henigman, ki je sicer v Iliadi igral drugo vlogo. Zadevo so rešili znotraj ekipe, saj je premalo časa za kar koli drugega. Verjetno ga bomo nadomestili v Velikem Gatsbyju, v komediji Sedem let skomin pa ne."

Kar bi utegnilo situacijo narediti še bolj grozno, je dejstvo, da je Cavazza samski, kar pomeni, da bo zaukazan počitek preživljal brez nežne pomoči partnerice, pa še nemška doga Nera, ki jo ima še iz prejšnje zveze, bo očitno veliko v varstvu, saj v tem zdravstvenem stanju še dolgo ne bo mogel na sprehode.

Kot Jurij Zrnec?

Spomnimo se, kako je nesrečna poškodba noge na delovnem mestu dodobra dotolkla njegovega igralskega kolega Jurija Zrneca, ki se je prav tako dolgo premikal le s pomočjo bergel. No, Zrnec tudi zaradi nesrečnih zapletov s pljučno embolijo še zdaj ni v najboljši formi. Prijatelji naj bi bili Sebastianu v veliko podporo, vsaj z bodrilnimi mislimi, on pa odločen, da bo čim hitreje okreval.

ZOJA AHLIN

Priporočamo